4915

Toneel

De Gemeenschap

Naar Paramaribo

Deze voorstelling gaat niet door op donderdag 20 januari. Het is niet gelukt om deze voorstelling te verplaatsen. Bezoekers krijgen hun geld terug en hierover zo snel mogelijk bericht. 

Floyd, Kevin en Dwayne dromen van Suriname. Vanuit hun met tropische zwier ingerichte flat in het kille Nederland zien ze een land voor zich waar alles anders is dan hier: warmer, ontspannener, muzikaler. Daar willen ze heen.

Voor twee van de drie vrienden is Suriname het moederland dat ze voornamelijk kennen uit de verhalen van hun familie; voor de derde is Suriname een exotisch, trans-Atlantisch fantasieland. Maar hoe mooi is het leven daar eigenlijk? Tussen alle roze praatjes en gezelligheid door, worden harde noten gekraakt over vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid.

Hoe zichtbaar zijn de sporen er nog van kolonialisme en slavernij? En hoe vrij zouden deze jongens met hun queer levensstijl zich er voelen?

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 
Hierdoor zorgen we samen voor een veilig bezoek aan MIMIK.   

Bekijk de clip

★★★★Trouw

"Dat is fijn van deze voorstelling: verschillende visies mogen naast elkaar bestaan. In de echte wereld mag er dan weinig ruimte voor andersdenkenden zijn, hier is die ruimte er wel."

Theaterkrant

"Rob de Graaf heeft een prachtige tekst geschreven over de botsing van waarden en de verschillende invalshoeken van waaruit je Suriname kunt bekijken."

Ook interessant voor jou

Feikes Huis / Servaes Nelissen
za 19-03

Feikes Huis / Servaes Nelissen

Werkplaats Walhalla  |  De Omstanders
do 28-04

Werkplaats Walhalla | De Omstanders