11210

Junior

De Gierige Koning

OKTO productie | 6+

Koop tickets

De Gierige Koning gaat over een koning die buitengewoon gierig is. Hij is zó gierig dat hij niet alleen versleten schoenzolen bewaart, maar ook weggesprongen broodkruimels en pluisjes uit de bedden van zijn onderdanen plukt.
 

Een paar jaar geleden werd er nog nooit eerder gepubliceerd werk van Godfried Bomans gevonden. Het leidde tot een prachtige intieme muziektheaterproductie voor kinderen en families: De Gierige Koning. De voorstelling is een sprankelende bewerking van het verhaal van deze gevierde auteur.

De Gierige Koning is bewerkt voor theater en geregisseerd door Karine Roldaan. Zij is artistiek leider van jeugdtheaterschool De Theatermakerij, dramacoach bij jeugdfilms (Oorlogswinter en De Luizenmoeder) en regisseur. 
De voorstelling is een coproductie van OKTO en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. OKTO (Overleg Kleine Theaters Overijssel) is een netwerkorganisatie waarbij kleine(re) theaters in Overijssel samenwerken.

De Gierige Koning speelt in MIMIK tijdens de Kinderboekenweek! Wil je hier meer informatie over? ga dan naar www.bibliotheekdeventer.nl/kinderboekenweek