10305

Literair

De Nedersaksen

De Nedersaksen LIVE

Koop tickets

De succesvolle podcast in het theater! De Nedersaksen LIVE is een theatervoorstelling voor Nedersaksen en Randstedelingen, voor boeren, burgers en buitenlui, voor iedereen met een liefde voor mooie taal en nog betere verhalen.


Is de voorstelling uitverkocht en wil je op de wachtlijst? Mail naar info@mimik.nl

Krijg je geen genoeg van de succesvolle podcast De Nedersaksen? Dan hebben we onmeunig goed nieuws want De Nedersaksen gaan het theater in! In 2023 trekt de caravaan met uiteraard Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers langs een groot aantal theaters om het publiek gedurende anderhalf uur mee te nemen richting de roemrijke Hanzetijd en uiteraard koppelen we dit aan de Nedersaksische cultuur. De Nedersaksen LIVE is niet enkel een terugblik in de tijd maar ook een kijk op het heden. Deze vermakelijke voorstelling krijgt ondersteuning van mooie animaties om de verhalen over de Hanze en het Nedersaksische gebied goed te ondersteunen.

En hoe dat er in de praktijk uit gaat zien? Uiteraard is de basis van deze vermakende avond de podcast De Nedersaksen! Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers als verhalenvertellers die ook de rol van gastheer op zich nemen. Elke avond is er een andere lokale gast* om te praten over de Nedersaksische cultuur en taal, dit gesprek wordt afgewisseld met livemuziek van de gebroeders Roo, inmiddels een bekende naam bij luisteraars van De Nedersaksen. Vriend van de show, dialectoloog Harrie Scholtmeijer [ bekijk hier een filmpje! ] is ook van de partij en bespreekt elke voorstelling een lokaal taalfenomeen. Uiteraard neemt Hendrik Jan Bökkers zijn gitaar mee om elke avond twee liedjes te spelen en de verhalen achter deze nummers te vertellen.

*Met lokale gast: René Berends!
Bij Saxion in Deventer houdt René zich als docent, begeleider, ontwikkelaar en onderzoeker bezig met taal- en traditioneel vernieuwingsonderwijs. Hij schrijft graag voor kinderen, net als over zijn geboortestad Deventer waar hij ook graag over vertelt. Zo maakte hij in coronatijd voor Open Monumentendag een klankenplankje met een verhaaltje in het Deventers dialect. Daarnaast is hij actief in verschillende historische werkgroepen. Zijn ouders spraken Dèventers. Hoe zit het met René zelf?
 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Heb je een podiumpas? Klik hier om te reserveren (vanaf 30 dagen voorafgaand aan de voorstelling).