13784

Literair

De Poezieboys

PEREC

Koop tickets
  • vr 26-04
    20:00
    Theaterzaal
    € 20,00

Na de zomerfestivalhit LORCA komen de Poezieboys nu met een nieuwe voorstelling: PEREC. Jos en Joep nodigen je van harte uit in de bijzondere wereld van de Parijse taaltovenaar en kattenliefhebber Georges Perec. 

Perec was een van de belangrijkste vernieuwers in de literatuur van de vorige eeuw. Met deze voorstelling presenteren de Poezieboys een enthousiaste en humoristische ode aan deze bijzondere schrijver. Vol spelletjes, regels, puzzels en valluiken! De Poezieboys vinden dat de wereld wel wat meer poëzie kan gebruiken en doen dat op geheel eigen wijze: met dampende en joelende zalen voor de dichtkunst.

Wie was Georges Perec?
Schrijver Georges Perec (1936 – 1982) was een van de belangrijkste vernieuwers in de literatuur van de vorige eeuw. Met alles wat hij schreef wilde hij zijn eigen grenzen en die van de poëzie en literatuur verleggen. Met als hoogtepunt het prijswinnende boek Het leven een gebruiksaanwijzing, vol stiekeme citaten van andere schrijvers, puzzels en raadsels. Tot op de dag van vandaag worden er over de hele wereld nog nieuwe ontdekkingen gedaan in dit meesterwerk. Perec had een grote fascinatie voor de normale dingen om ons heen. De dingen die zo gewoon zijn geworden dat we ze haast niet meer opmerken. Hij noemde die dingen het ‘ondergewone’. In veel van zijn werk wil hij ons die dingen weer laten zien, en vooral hoe bijzonder ze eigenlijk zijn. Hij dwingt de lezer tot vertragen en tot kijken naar onszelf en de dingen om ons heen.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.
 

Concept, tekst en spel Joep Hendrikx, Jos Nargy
Naar teksten van George Perec
Regie Silke van Kamp
Schrijfstage Bibi Roos
Vormgeving Pleun Verhees, Sjaan Hofstede
Productieleider Maaike Kuijken
Techniek Dario Giustarini
Marketing Dieke van der Spek
Foto Gordon Meuleman
Mede mogelijk gemaakt door De Coproducers
Met dank aan Het Nationale Theater
Georges Perec

“Wat een schitterende uitvinding is de mens! Hij kan in zijn handen blazen als hij die wil warmen en op zijn soep als die te warm is.”

Ook interessant voor jou

Joost Oomen
za 16-03

Joost Oomen

Thomas, Sacha en Jos
vr 31-05

Thomas, Sacha en Jos

Stichting SPOKEN
do 21-03

Stichting SPOKEN