5692

Film

De son vivant

Emmanuelle Bercot

Koop tickets
5693

Film

De son vivant

Emmanuelle Bercot

Koop tickets
5694

Film

De son vivant

Emmanuelle Bercot

Koop tickets

Een uit het leven gegrepen verhaal over een bevlogen oncoloog die zijn uitbehandelde patiënten op hartverwarmende wijze probeert te verzoenen met het onvermijdelijke.

Benjamin (Benoît Magimel) is een mislukte acteur die zijn dagen slijt als dramadocent. Als bij hem een ernstige vorm van kanker wordt vastgesteld wil hij dit eerst niet onderkennen, tot grote frustratie van zijn moeder Crystal (Catherine Deneuve). Zij bijt zich, tegen beter weten in, vast in het herstel van haar zoon. Na wat omzwervingen en second opinions melden moeder en zoon zich bij de onorthodoxe kankerkliniek van dokter Eddé; een vriendelijke man die met behulp van muziek, vrolijke stropdassen en een bevlogen verplegingsteam zijn patiënten probeert te verzoenen met het onvermijdelijke. In plaats van te blijven focussen op genezing, als dit er eigenlijk niet meer in zit, worden patiënten begeleid bij het loslaten van het leven, hoe moeilijk dat ook is. Over de periode van een jaar worden Benjamin en Crystal geholpen om, in alle rust, de naderende dood te accepteren en de losse eindjes van het verleden aan elkaar te knopen.

Regisseur Emmanuelle Bercot nam als uitgangspunt voor De son vivant de bestaande oncologieafdeling van het Mount Sinai-ziekenhuis in New York, waar dokter Gabriel Sara werkt. Deze ontwapenende arts werd uiteindelijk zelfs gecast om dokter Eddé te spelen.

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 
Hierdoor zorgen we samen voor een veilig bezoek aan MIMIK.   

Regie Emmanuelle Bercot
Cast Benoît Magimel, Catherine Deneuve, Gabriel Sara, Cécile de France
Land Frankrijk
Jaar 2021
Duur 123 minuten
Taal Frans gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • do 17-02
    Premièredatum, speeltijden volgen

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Alex Roeka
wo 08-12

Alex Roeka

Amélie – 20th anniversary
do 23-12

Amélie – 20th anniversary

Pelgrim Maakt & Ernst Daniel Smid
za 11-12

Pelgrim Maakt & Ernst Daniel Smid