15096

Theater

De Theatertroep

Blauwe Lucht

Koop tickets
  • vr 22-11
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen! 

Blauwe Lucht is een daverende slapstick-komedie waarin we de toeristische zucht naar ‘authentieke ervaringen’ onder de loep nemen.

De hel dat zijn de anderen, schreef Sartre. De hel dat is Terschelling, vindt Arie Storm. Speciaal voor de Theatertroep bewerkte hij zijn roman Schoonheidsdrift tot een daverende slapstick-komedie. Iedereen heeft die toeristische zucht naar ‘authentieke ervaringen’ en wil die ene mooie plek zien waar nog niemand is geweest en waar de natuur en cultuur nog zo ongerept is. Maar zodra de eerste toeristen zich op deze steeds zeldzamer wordende plekken begeven, is het hek van de dam.

De Theatertroep is een zeskoppig Amsterdams collectief bestaande uit Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever. Ze maken grenzeloos toneel, zoals in Shakespeare’s Globe-theater; toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar. 

Schrijver Arie Storm
Van en met De Theatertroep

Ook interessant voor jou

Emma Buysse & Luna Joosten
za 08-03

Emma Buysse & Luna Joosten

Stichting Lineke Rijxman & DE HOE
do 24-04

Stichting Lineke Rijxman & DE HOE

Firma Draaijer & DeVries
do 13-03

Firma Draaijer & DeVries