7125

Theater

De Theatertroep

De man die er genoeg van heeft

Koop tickets
8841

Theater

De Theatertroep

De man die er genoeg van heeft

Koop tickets
8842

Theater

De Theatertroep

De man die er genoeg van heeft

Koop tickets
8843

Theater

De Theatertroep

De man die er genoeg van heeft

Koop tickets

Grenzeloos toneel! Deze actiemusical is een satirische vertelling die problematiek op geestige en absurdistische wijze aan de kaak stelt, en het publiek zingend, dansend én de wereld verbeterend de zaal uit stuurt. Voor mensen tussen de 12 en 112 jaar oud! 

De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft! is een geëngageerde en swingende Brechtiaanse parabel vol humor en moraal, meezingers en achtervolgingen, showballet en urgente thema’s. Hoe beter opkomend populisme, de rol van de media en de verantwoordelijkheid van het individu aan de kaak te stellen dan middels een laagdrempelige actiemusical vol antihelden, liedjes en explosies? In deze tijden, die bulken van fake news, fact checken en burgers en politici die feiten verwerpen als “ook maar een mening”, is het geen overbodige luxe om je zo nu en dan af te vragen: “Wat is waar?”. 

De voorstelling werpt een kritische blik op de rol die media spelen binnen het publieke debat en de samenleving als geheel. Welke invloed hebben zij op de groei van de macht van populisten? Het lijkt er niet meer toe te doen of iets op een feit of een mening gestoeld is. De vraag wat echt en wat nep nieuws is, wordt steeds relevanter. Deze actiemusical is een satirische vertelling die deze problematiek op geestige en absurdistische wijze aan de kaak stelt, en het publiek zingend, dansend én de wereld verbeterend de zaal uit stuurt. 

Recensie uit de Volkskrant > 

8790

Over het gezelschap 
De Theatertroep is een collectief van toneelspelers dat zich de afgelopen jaren heeft toegespitst op het herintroduceren en heruitvinden van de Vaudeville-theatervorm. Vaudeville komt van voix de ville in de betekenis van: 'stem van het volk'. Het is sinds oudsher een doorlopend programma van korte actuele voorstellingen dat verschillende kunstdiscipline’s integreert. De naam vat samen wat de Theatertroep wil: een kunstbeleving aanbieden die voor iedereen toegankelijk is en die verder reikt dan een specifieke voorstelling, dan een boodschap of moraal, dan zuiver technisch vernuft. 

Ze maken grenzeloos toneel, naar het voorbeeld van Shakespeare’s Globe-theater. Toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie. 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar

Van en met Rosa Asbreuk, Roos Bottinga, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever
Regie Eva M.C. Zanen
tekst Matthijs Bockting en Eva M.C. Zanen
Dramaturgie stage Lotte Melkert
Vormgeving Sjaan Hofstede
Muziek Joeri de Graaf / Nineyard Audio
educatie Merijn van Beusekom
foto Barbara Raatgever
de Volkskrant ★★★★

"Een heel leuke bovendien, en snedig, en ook met de nodige maatschappelijke relevantie."

Theaterkrant

“geweldig getimed, hilarisch onderkoeld en ogenschijnlijk moeiteloos”