2445

Film

Deux

Filippo Meneghetti

Koop tickets
2446

Film

Deux

Filippo Meneghetti

Koop tickets
2447

Film

Deux

Filippo Meneghetti

Koop tickets

Laatste week! Buurvrouwen Madeleine (Martine Chevallier) en Nina (Barbara Sukowa, Hannah Arendt, Romance & Cigarettes) zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Hun grootste wens is hun appartementen te verkopen om samen naar Rome te verhuizen.

De gepensioneerde Madeleine (Martine Chevallier) en Nina (Barbara Sukowa, Hannah Arendt, Romance & Cigarettes) zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde, maar niemand die dat weet. Voor hun naasten, waaronder Madeleines bemoeizuchtige dochter (Léa Drucker), zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen. In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen, in het openbaar. Madeleine en Nina leiden een liefdevol leven samen en genieten van de dingen van alledag. Hun deuren staan altijd open en ze bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Tot hun portaal door een onverwachte gebeurtenis plotseling gesloten wordt, en ze elkaar niet meer kunnen bereiken.

Het gevoelige Deux werd geregisseerd door Filippo Meneghetti en beleefde de wereldpremière op het Toronto Filmfestival. Voor zijn debuut wist hij acteerkanonnen Martine Chevallier (grande dame van de Franse theaterwereld) en Barbara Sukowa (muze van Rainer Werner Fassbinder en Margarethe von Trotta) te strikken.

Regie Filippo Meneghetti
Cast Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucker
Land Frankrijk
Jaar 2019
Duur 95 minuten
Taal Frans gesproken
Kijkwijzer
Trouw ★★★★

“Heel mooi hoe de Italiaanse ¬regisseur Filippo Meneghetti, die met het Franse drama debuteert, gefocust blijft op het gevoelsleven van de vrouwen en de actrices alle ruimte geeft.”

De Volkskrant ★★★★

“Deux is als een alsmaar uitgestelde dans voor twee hunkerende zielen”

VPRO cinema ★★★★

“De debuterende regisseur Meneghetti filmt het op festivals meermalen onderscheiden Deux niet als melodrama, maar als thriller en maakt het tragische liefdesverhaal zo nog aangrijpender.”

Bekijk de trailer