11510

Theater

Deventer op Stelten | Jordi Bertran

Poemes Visuals

Koop tickets
11867

Theater

Deventer op Stelten | Jordi Bertran

Poemes Visuals

Koop tickets

Jordi Bertran brengt poëzie ‘letterlijk’ tot leven tijdens Deventer op Stelten. Marionettenvirtuoos Jordi Bertran tovert letters om in visuele gedichten in de charmante familievoorstelling Poemes Visual.
 

Een dichter betreedt met een koffer vol letters van schuim het podium. Hij begint hun klanken en vormen te spelen en ontdekt dat de letters gebruikt kunnen worden om woorden te construeren en poëzie te maken. Met zijn gitaar en liedjes gaat hij een warme relatie aan met de letters, die tot leven komen door virtuoze beheersing en manipulatie van Bertran. Met de levende letters creëert hij een universum vol woorden, die uitgroeien tot personages, choreografieën en humor. De E wordt een hond, de I een kind en de T een trampolinespringer.

Poemes Visuals is een mooi vormgegeven familievoorstelling voor het podium, geïnspireerd op de gedichten van de Catalaanse dichter Joan Brossa. Bertran wil laten zien dat letters niet bedoeld zijn om papieren en computers te vullen, maar een wereld vol karakters en emoties kunnen scheppen.

Bekijk de trailer