12506

Film

Dick El Demasiado + Peter Fengler + Als Uw Gat Maar Lacht

Film & Concert

Koop tickets
12511

Film

Dick El Demasiado + Peter Fengler + Als Uw Gat Maar Lacht

Film & Concert

Koop tickets
12508

Film

Dick El Demasiado + Peter Fengler + Als Uw Gat Maar Lacht

Film & Concert

Koop tickets
12507

Film

Dick El Demasiado + Peter Fengler + Als Uw Gat Maar Lacht

Film & Concert

Koop tickets

Kom ook naar de memorabele avond in MIMIK op 27 september met de vertoning Dick Verdult’s zwarte komedie ‘Als uw gat maar lacht', gevolgd door twee unieke live shows van Dick El Demasiado en Peter Fengler! Georganiseerd in samenwerking met De Perifeer.

Met zeven baanbrekende albums en honderden optredens is Dick El Demasiado een cult- én cumbia-legende in Zuid-Amerika, delen van Europa, enkele grote Russische steden, en Japan. De Nederlands-Duits-Vietnamese kunstenaar Peter Fengler (Coolhaven, Peet & De Teefjes) is het best te omschrijven als een oude zak die nieuwe wijn drinkt. Verwacht een onvergefelijke avond.

In de pauze tussen film en concert staat een drankje voor je klaar.

Dick El Demasiado

Rond de eeuwwisseling stak Dick El Demasiado (aka Dick Verdult) een koevoet in de gestigmatiseerde cumbia-muziek en opende het genre met vervormingen en hallucinerende lyrics, waardoor hij de bijnamen ‘David Lynch van de Cumbia’, ‘Neil Armstrong van de Maanzieke Cumbias’ en ‘Godfadda de la Cumbia’ verkreeg. De laatste jaren noemt hij zijn muziek Celulitis Popular. Scan voor de juiste context vooral ook eens de heerlijk warrige Wikipedia-pagina van Verdult, die leest als één grote absurdistische biografie van een kunstenaar die zijn hele leven zó geniaal ontregelend bezig is, overal ter wereld, dat een bestaan in de marge helaas onvermijdelijk wordt. 

Zijn laatste optredens in Nederland waren op IFFR festival Rotterdam en in filmtheater de Uitkijk, waar iedereen furieus tussen de bioscoopstoelen stond te dansen. Ook benieuwd hoe dit avontuur in MIMIK uitpakt?

Peter Fengler

Voor De Perifeer gaat met de boeking van Dick El Demasiado een jarenlang gekoesterde wens eindelijk in vervulling. Het culturele leven van Deventer heeft sinds de roemruchte hoorspelreeks van Coolhaven en de liederlijke porno van Peet & de Teefjes geen vergelijkbare hoogstandjes van geniale gekte gekend. Peter Fengler (Coolhaven, Peet & de Teefjes) speelt overigens een glansrol in deze film van Verdult. 


Om het feest compleet te maken hebben we daarom óók Peter Fengler uitgenodigd voor een solo optreden. Hij zal deze avond tekst gebaseerd werk brengen. Zijn vooropleiding aan de Academie Lichamelijke Opvoeding horen we terug in het stuk Ping-Pong. Daarnaast zal hij de gok nemen nieuw werk op te voeren. De (re)productie van geluid en alle daarmee gepaard gaande implicaties vormen de basis van zijn werk. Dit leidt tot optredens (performances, lectures, concerten), installaties, objecten, publicaties. Fengler treedt internationaal op en vanavond dus in Deventer.

Over de film 'Als Uw Gat Maar Lacht'

Als uw gat maar lacht is een eigenzinnige zwarte komedie over de schaamteloze charmes van de superrijken, wier lachwekkende pogingen om hun lege levens betekenis te geven niet bepaald sympathiek, maar toch een tikje aandoenlijk zijn.

De familie Spijkerberg is absurd rijk, maar ook rijkelijk absurd. De vader – een dwaze, patserige zakenman – verzamelt als hobby mini-diorama’s van historische gruweldaden. Moeder is een voormalige prima donna die zich verzet tegen de grillen van de ouderdom en roem. Even bevoorrecht en achteloos wreed is hun dochter Amy, een opstandige maar ook enigszins teruggetrokken tiener die ernaar snakt uit haar gouden kooi te ontsnappen. Om een gevoel van controle te krijgen over haar van de buitenwereld afgeschermde leven maakt Amy een Kabuki-achtig toneelstuk als parodie op haar familie.
 

Verwacht van Verdults film geen genuanceerde maatschappijkritiek of een psychologisch portret. De satire is dik aangezet, de sfeer speels, terwijl emotionele betrokkenheid wordt afgehouden. Het verzadigde kleurenpalet is een feest voor het oog. Toch is Als uw gat maar lacht (If Yes, Okay) geen publiekspleaser. De film mijdt inkoppertjes en verrast met afwijkende scèneontwikkelingen en vormkeuzes. Het resultaat is een film die niet terugdeinst voor overdaad en wansmaak.

Regie Dick Verdult
Jaar 2023
Duur 180 minuten

Live Show Dick el Demasiado

Bekijk de trailer van de film

Ook interessant voor jou

Sneak Preview
di 18-06

Sneak Preview