15079

Theater

Dilan Yurdakul | Likeminds

Alter

Koop tickets
15078

Theater

Dilan Yurdakul | Likeminds

Alter

Koop tickets
15077

Theater

Dilan Yurdakul | Likeminds

Alter

Koop tickets
15076

Theater

Dilan Yurdakul | Likeminds

Alter

Koop tickets
  • vr 08-11
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen! 

Een muzikale migratiereis over de diepste wonden en pijn in een familie. Pijn waarover gezwegen wordt, maar die ver doorklinkt in de volgende generaties.

“Ik ben niet wat mij overkomt, ik ben wat ik koos te worden.”

In Alter verbindt Dilan haar familieverhaal met haar eigen verleden, heden en toekomst. Ze zoomt in op hoe ze met haar Turkse ouders en grootouders te maken krijgt met het leven in twee werelden: het denken en voelen op twee manieren en de verwarring die dat teweegbrengt. En hoe staat zij als derde generatie migrantenvrouw tegenover het moederschap, wat wil ze doorgeven? Wat neemt ze mee en wat laat ze achter, wat is er gewonnen en wat is er verloren?

Dilan Yurdakul is actrice, schrijfster en theatermaakster. In 2024 kwam haar debuutroman Maskerziel uit en gaat de bioscoopfilm De jacht op Meral Ö in première In de serie Bonnie & Clyde, waarvan ze tevens de bedenker en medeschrijver was, speelde ze de hoofdrol. Ook speelde ze jarenlang de rol van Aysen in GTST. Vanwege haar achtergrond is ze geboeid door de wrijving tussen vrijheid en identiteit, tussen autonomie en gemeenschap. In haar werk onderzoekt ze de menselijke staat en staan familie, patronen, migratie en wording centraal.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

concept, tekst en spel Dilan Yurdakul
muziek Alper Kekeç en Barbaros Bozkir
compositie Barbaros Bozkir
regie Julie van den Berghe
Dramaturgie Aukje Verhoog
Scenografie Marjolijn Brouwer
Fotografie posterbeeld Isabelle van Putten
Poster Ontwerp Studio Bas Koopmans
Een productie van Likeminds ism Via Rudolphi Prouducties
Dilan Yurdakul

“Theater is voor mij bij uitstek de plek waar ik thema’s die mij bezighouden een vorm kan geven waardoor ze de kijker, hoe intiem soms ook, troost en een zekere mate van catharsis kunnen bieden. Het kleine vergroten, inzoomen, blootleggen en bevragen, binnen het theater is hier alle ruimte voor.”

Ook interessant voor jou

George & Eran
vr 11-10

George & Eran

Raymi Sambo Maakt
za 17-05

Raymi Sambo Maakt

Saman Amini
za 21-12

Saman Amini