3484

Toneel

Dood Paard

Homemade

3494

Toneel

Dood Paard

Homemade

4052

Toneel

Dood Paard

Homemade

4051

Toneel

Dood Paard

Homemade

Mokhallad Rasem en Kuno Bakker komen met een nieuw project na hun succesvolle voorstelling De verse tijd, waarin twee mannen elkaar ontmoeten en een vriendschap opbouwen. In Homemade bouwen ze verder, maar nu aan een plek waar ze samen kunnen wonen. Nu wordt het tijd om te handelen. Er moet gebouwd worden.

Twee mannen. Ze willen een huis bouwen. Ze verzamelen bouwmateriaal om een constructie te maken waar ze zich thuis voelen. Waar ze beschermd zullen zitten tegen de buitenwereld. Een aantrekkelijk huis ook, waar ze graag naar binnen gaan. Ze doen dat samen. Maar aan welke voorwaarden moet dat huis voldoen? Hoe maken ze iets waar ze allebei gelukkig van worden? Iets dat beantwoordt aan hun noden op het vlak van schoonheid, veiligheid, geborgenheid. En duurzaamheid, natuurlijk. Waar komen de ramen, bijvoorbeeld? Hoeveel ramen trouwens? Komt er een logeerkamer waar ze gasten kunnen ontvangen? Ook ongenode? En wat als het huis vol zit? Zetten ze dan een tent in de tuin? Of bouwen ze er een verdieping bovenop? Maar wat zullen de buren daarvan denken? Komt er kunst aan de muur? Welke kleur krijgen de muren? Gewoon gebroken wit, of durven ze ook de fellere kleuren aan? Maar de grootste vraag is: hoe worden ze het eens?

Homemade heeft als kernvraag: waar voel je je thuis? Aan de hand van die vraag komen actuele thema’s aan bod als veiligheid, angst, gastvrijheid, welvaart en klimaat.

Van en met Kuno Bakker, Mokhallad Rasem, Iwan van Vlierberghe
Productie Toneelhuis, Dood Paard