7216

Theater

Dood Paard

Looking for Habibi

Koop tickets
7183

Theater

Dood Paard

Looking for Habibi

Koop tickets
7182

Theater

Dood Paard

Looking for Habibi

Koop tickets
7181

Theater

Dood Paard

Looking for Habibi

Koop tickets

In Looking for habibi gaan drie acteurs, een zangeres en een muzikant collectief op zoek naar de liefde. Ze buigen zich over dit grote gevoel dat zich op zoveel kan richten. Het kind dat je baart, de mens met wie je leeft, de aarde waarop je woont. Maar ook op het land waar je geboren bent, de stoel waarop je vader altijd zat, de geur van rozemarijn, het wapen waar je je vijand mee doodt. Ze formuleren met woorden en stemmen, geluiden en beelden, op een landschap van zand.

Looking for Habibi is een voorstelling over liefde, gemaakt en gespeeld door Mokhallad Rasem, Kuno Bakker, Janneke Remmers, Britt Truyts (zang) en Peter Verhelst (muziek)

Gevoelens wonen in de mens, maar de mens woont in zijn liefde.
Dat is geen metafoor, maar de werkelijkheid: de liefde is niet zo aan het ‘ik’ gehecht dat zij het ‘jij’ alleen als object zou hebben; zij bevindt zich tússen ‘ik’ en ‘jij’.

Looking for habibi is de voltooiing van een trilogie. Na de ontmoeting in De verse tijd en het samenwonen in Homemade onderzoeken Mokhallad Rasem en Kuno Bakker nu samen met actrice Janneke Remmers, zangeres Britt Truyts en muzikant Peter Verhelst de liefde.

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

 

De Nationale Dag van Empathie 

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de empathische kalender mei 2022 van de Nationale Dag van Empathie. De Nationale Dag van Empathie op 3 mei is een jaarlijks terugkerend moment waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen. Door het uitwisselen van verhalen, dromen en ervaringen met elkaar leggen wij de gezamenlijke basis voor meer empathie, respect en begrip tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving. De Dag van Empathie is een initiatief van Stichting Nederland Wordt Beter, kijk op www.dagvanempathie.nl voor meer informatie!

spel Mokhallad Rasem, Kuno Bakker en Janneke Remmers
lichtontwerp en techniek Michael Yallop en Iwan van Vlierberghe
zang Britt Truyts
muziek Pieter Verhelst