13116

Theater

Dood Paard

Op hoop van zegen

Koop tickets

Tijdens scènes waarop voortdurend de wind zal gieren, haalt Dood Paard in een hedendaagse versie van Op hoop van zegen  de scherpste kanten van dit meesterwerk naar boven. Een voorstelling als een mokerslag voor ons geweten. 

Het verhaal van Herman Heijermans over de roekeloze ondernemer die meent dat hij geen andere keuze heeft en het armzalige vissersgezin dat wordt uitgebuit grijpt nog steeds aan. Het verhaal speelt zich af in 1900, een tijd die allang voorbij lijkt, maar het geëngageerde stuk heeft nog altijd een ongekende geldigheid. 

"Dat een voorstelling over erbarmelijke werkomstandigheden 123 jaar later nog altijd actueel is, toont wederom de grootsheid van Heijermans. De kunst waarmee Dood Paard zijn meesterwerk ten tonele brengt, met vlot acteerwerk en een beklemmende scenografie, is eveneens van een indrukwekkend niveau."
- De Volkskrant

Toneelgezelschap Dood paard werkt als een collectief. Het artistieke team bestaat uit de toneelspelers Manja Topper, Kuno Bakker en Tomer Pawlicki en technisch producent Michael Yallop. Voor de voorstellingen in seizoen 2023-2024 wordt het collectief aangevuld met Joachim Robbrecht, Janneke Remmers, Mokhallad Rasem en Magne van den Berg. 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

13117
De Theaterkrant (bejubeld)

"De actualiteit van het drama blijkt uit minimale maar scherpzinnige terzijdes over klimaatverandering en de stijgende zeespiegel, meer is niet nodig: het spel is overtuigend en humoristisch, soms een tikkeltje langdradig larmoyant aangezet. Maar het werkt prachtig."

NRC ★★★★

'Door met uiterste precisie de klassenongelijkheid uit te spelen die aan de kern van Heijermans’ stuk ligt, blaast Dood Paard het stuk nieuw leven in – juist door terug te gaan naar de oorspronkelijke intenties van de auteur.'

Volkskrant ★★★★

'Dat een voorstelling over erbarmelijke werkomstandigheden 123 jaar later nog altijd actueel is, toont wederom de grootsheid van Heijermans. De kunst waarmee Dood Paard zijn meesterwerk ten tonele brengt, met vlot acteerwerk en een beklemmende scenografie, is eveneens van een indrukwekkend niveau.'

Ook interessant voor jou

Golden Palace
vr 19-01

Golden Palace

Veenfabriek
do 28-03

Veenfabriek