10347

Cabaret

Dood Paard

Twomenshow

Koop tickets

Kuno Bakker en Jorn Heijdenrijk gaan met gezonde doodsverachting stand-up maken. Stand-up? Stand-up op een ongeziene en onvoorziene manier, gemaakt en gespeeld door twee doorgewinterde toneelspelers.  

Een onemanshow voor two. Alsof één olifant in de porseleinkast niet genoeg is. Twee mannen, dus, die geen van beiden degelijk een mop kunnen vertellen. Toch doen ze stand-up. Toch staan ze op, om de lachwekkendheid van hun armzalige en belachelijke leven te delen met een hongerig publiek, onder het motto: schaadt het niet, dan baat het niet. Kortom, uit de kluiten gewassen ervaringsdeskundigen die zich op glad ijs begeven. Ontregelend en hilarisch, filosofisch en fysiek.

Klein en groot 
Twomenshow wordt gemaakt vanuit de troostende gedachte dat bij de accumulatie van zoveel wereldproblematiek juist de kleine dingen ons door het leven helpen. Dat deze kleine dingen niet bijdragen aan een de-accumulatie van die wereldproblematiek blijft dan weer schuren. Bij nadere beschouwing blijven we toch geloven dat het kleinere groter kan zijn dan het grote.
Twomenshow vraagt zich af hoe gewoon gewoon is, wat het verband tussen humor en chaos is en of het oké is om alleen maar te lachen. Een onverwachte avond die het huidige tijdsgewricht met humor te lijf gaat.

 

Mini-voorprogramma
Met mini-voorprogramma van Vera Bon! In aanloop naar de release op zaterdag 27 mei in Burgerweeshuis, krijg je nu al een voorproefje van haar nieuwe album Zweven. 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

 

Heb je een podiumpas? Klik hier om te reserveren (vanaf 30 dagen voorafgaand aan de voorstelling).

 

 
Met/van/door Kuno Bakker, Jorn Heijdenrijk, Michael Yallop, Pablo Fontdevila en Ewout Blanken.
★★★★ Volkskrant

'Twomenshow, gespeeld door twee unieke performers, is een bij vlagen absurdistische, bevreemdende show, met een knallende finale waarin tl-balken naar beneden storten en lichtcomputers ontploffen.'

●●●● NRC

'De voorstelling moet voortdurend van intentie en betekenis veranderen om bestaansrecht te vinden. Zolang je geen aanspraak meer doet op je verwachtingen, ontstaan de mooiste scènes, bewijst een geestige scène over een politieaangifte van een ‘gestolen avond’.