7922

Film

Dwelling in the Fuchun Mountains

Gu Xiaogang

Koop tickets
7923

Film

Dwelling in the Fuchun Mountains

Gu Xiaogang

Koop tickets
7924

Film

Dwelling in the Fuchun Mountains

Gu Xiaogang

Koop tickets

Gu Xiaogangs speelfilmdebuut werd meteen geselecteerd voor het Cannes-filmfestival en was daarna te zien op tal van prestigieuze festivals.

Gu Xiaogangs speelfilmdebuut was te zien op grote internationale festivals, trok veel publiek in Frankrijk, maar haalde de Nederlandse bioscopen niet. Over de lotgevallen van een Chinese familie in de provincie die de slagen van het leven verwerkt. Het leven ontvouwt zich als een rolschildering, geregisseerd met kalme en precieze hand. Voor zijn vertelling over deze lotgevallen van een doodgewone Chinese familie koos Gu niet-professionele acteurs; zelf volgde hij geen filmopleiding. Des te verrassender dat zijn speelfilmdebuut meteen geselecteerd werd voor het Cannes-filmfestival (Semaine de la Critique/Critic’s Choice) en daarna te zien was op tal van prestigieuze festivals.

Deze film is onderdeel van de reeks ‘Previously Unreleased’ van Eye Filmmuseum. Een serie prachtige filmtitels die wel te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar ten onrechte de Nederlandse bioscopen nooit bereikten. Met deze reeks geeft Eye de films alsnog een kans. De gehele reeks van deze met zorg geselecteerde titels is deze zomer ook in MIMIK te zien.

De Volkskrant ★★★★★

"cinema in de traditie van de grootste hedendaagse Chinese filmers"

Regie Gu Xiaogang
Cast Zhenyang Dong, Wei Mu, Hongjun Du
Land China
Jaar 2019
Duur 150 minuten
Taal Mandarijn gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer