8446

Film

El houb

Shariff Nasr

Koop tickets
8447

Film

El houb

Shariff Nasr

Koop tickets
8448

Film

El houb

Shariff Nasr

Koop tickets
8449

Film

El houb

Shariff Nasr

Koop tickets

In het kader van Kijk Ons, toont MIMIK El Houb: een film over de Marokkaans-Nederlandse Karim die door zijn vader is betrapt met een man. Hij haast zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan, maar hoe bespreek je zoiets binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat?

De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op bij Karim. Hij beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken. Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen?

El houb (de liefde) is het zowel aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr, met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète). El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.

Regie Shariff Nasr
Cast Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar, Lubna Azabal, Slimane Dazi
Land Nederland
Jaar 2021
Duur 102 minuten
Taal Arabisch, Engels, Nederlands gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • di 11-10
    20:30
    Filmzaal 4
    € 11,00

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Amigo Secreto
di 27-09

Amigo Secreto

Beautiful Beings
do 29-09

Beautiful Beings

Bo
di 27-09

Bo