15164

Muziektheater

Elfie Tromp

Op de Barricade van het Hart

Koop tickets
  • za 25-01
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen! 

Elfie Tromp giet haar woede in krachtige liedjes, sterke verhalen, zachte tonen en soms gewoon ronduit furieuze monologen. 
 

Kan ik eigenlijk wel gelukkig zijn als ik zo woedend ben?’ vraagt Elfie Tromp zich af. In een wereld waar het onrecht nog steeds zo schrijnend is, zoekt Tromp naar manieren om een betere wereld te scheppen, samen met haar publiek. Daardoorheen is een persoonlijker, intiemer verhaal gevlochten van een jonge vrouw die vecht tegen een onrechtvaardige wereld waarin een vrouw niet vanzelfsprekend gelukkig kan zijn. 

Ruggengraat van de show vormen de protestsongs die ze met verschillende artiesten schreef, zoals Sven Ratzke en Abel van Gijlswijk (Hang Youth). 

Elfie Tromp werd bekend als geëngageerde en uitgesproken schrijver en theatermaker wiens genre zich het best laat omschrijven als feministisch punkcabaret; ontregelend, fel en onverwacht humoristisch.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Credits foto Marc Deurloo
Spel/tekst Elfie Tromp
Muziek Annika Boxhoorn, Joppe Molenaar, Bruno Ferro Xavier Da Silva
Regie Marcus Azzini
Lichtontwerp Paul van der Laak
Decor/kostuum Jazz Kuipers
Correspondent

Valt er wat te lachen? In de show in elk geval wel. Maar er werden ook meerdere traantjes om me heen weggepinkt. Want Tromp weet juist haar extreem persoonlijke pijn kneiterscherp aan grote pijnstukken te verbinden, waardoor je ineenkrimpt van empathie.

Ook interessant voor jou

Stephanie Louwrier
vr 21-02

Stephanie Louwrier

Dilan Yurdakul | Likeminds
vr 08-11

Dilan Yurdakul | Likeminds

Merel Severs
vr 18-10

Merel Severs