9063

Film

Emily

Frances O'Connor

Koop tickets
9064

Film

Emily

Frances O'Connor

Koop tickets
9065

Film

Emily

Frances O'Connor

Koop tickets
9066

Film

Emily

Frances O'Connor

Koop tickets
Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis.

Emily volgt het verhaal van één van de beroemde Brontë zussen uit de 19de eeuw. De zussen spendeerden veel tijd thuis alleen en begonnen al vroeg met het schrijven van verhalen. Emily Brontë, gespeeld door actrice Emma Mackey van Sex Education, is haar tijd ver vooruit. Ze past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit zowel haar passie, als haar drang naar vrijheid.

Aangemoedigd door haar broer Branwell (Fionn Whitehead) kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights. 

Actrice Frances O’Connor maakt met EMILY een schitterend regiedebuut, dat z'n wereldpremière beleefde op het Toronto Internationaal Filmfestival (TIFF). EMILY voert je mee met een topcast, schitterende cinematografie, sluimerende liefde en het prachtige landschap van Yorkshire.

NRC ★★★★

"Emma Mackey, bekend uit Sex Education, speelt de verlegen, sociaal onhandige maar ook rebelse Emily uitstekend."

Regie Frances O'Connor
Cast Emma Mackey, Fionn Whitehead, Oliver Jackson-Cohen
Land Verenigd Koninkrijk
Jaar 2021
Duur 130 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer