7032

Muziek

Eric Vloeimans

Wild Port of Europe | try out

Koop tickets
9405

Muziek

Eric Vloeimans

Wild Port of Europe | try out

Koop tickets
9406

Muziek

Eric Vloeimans

Wild Port of Europe | try out

Koop tickets
9407

Muziek

Eric Vloeimans

Wild Port of Europe | try out

Koop tickets

Deze voorstelling is uitverkocht (op een paar losse plaatsen na). 
Wil je op de wachtlijst voor een kaartje? Stuur een email naar info@mimik.nl
Eric Vloeimans werd uitgenodigd de muziek te maken voor het vervolg de documentaire De nieuwe wildernis, uit 2013. De nieuwe film van Willem Berents: Wild Port of Europe, gaat over dieren die leven in de Rotterdamse haven. De opdracht om het in het kleine te zoeken, met alle aandacht gericht op de dieren, bleek Vloeimans op het lijf geschreven. In de alleskunners Jörg Brinkmann en Dirk-Peter Kölsch en Mark Tuinstra vond hij de perfecte kompanen om zijn muziek vorm te geven.

In dit nieuwe programma neemt de muziek je mee naar de haven van Rotterdam. In de film Wild Port of Europe ondersteunt de muziek de beelden, maar mag die daarnaast ook ten volle excelleren. Sfeervolle havenbeelden en pakkende melodieën bij de dieren. Muziek met vele gezichten, zoals we die van Vloeimans kennen. Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad, de bunzing op jacht naar een konijn – om slechts een paar voorbeelden te noemen. 

Eric Vloeimans
Vloeimans creëert originele muziek die hem al vele prijzen heeft opgeleverd, waaronder vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs en de Gouden Notenkraker. In 2020 mocht hij de Edison Jazz Oeuvreprijs aan zijn palmares toevoegen. 

Jörg Brinkmann
Brinkmann is als cellist een internationaal begrip in de jazzmuziek en door zijn geheel eigen stijl en gebruik van zijn instrument een geliefd muzikant in veel verschillende gezelschappen. Zo is hij onder andere bekend van het befaamde trio Oliver’s Cinema, samen met trompettist Eric Vloeimans en accordeonist Tuur Florizoone.

Dirk-Peter Kölsch
Jazz-drummer Kölsch was lange tijd lid van de groep Mardi Gras en werkte onder meer met Ernst Reijseger, Peter Brötzmann, Herb Robertson en Matthias Schubert samen. Tegenwoordig speelt hij bij verschillende groepen: Starvinsky Orkestar, Underkarl, Wurli Trio (met Michiel Braam en Pieter Douma), het Quartetto Pazzo, het kwartet van Jasper le Clercq en de groep Undertone. 

Mark Tuinstra
De veelzijdige autodidact gitarist Tuinstra houdt van jazz en vrije improvisatie, maar ook van Afrikaanse en Indiase muziek en pop. Hierdoor toerde hij over de hele wereld. In Nederland speelde hij op festivals als Lowlands en Musicmeeting. Mark speelt momenteel in de Nordanians en het trio FaKaTru. Daarnaast speelt hij met de Senegalese zanger Omar Ka, en met het op klassiek/elektronisch/calypso gestoelde dr. Jordan Institute. 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Trompet/electronica Eric Vloeimans
Cello/electronica Jörg Brinkmann
Slagwerk/percussie Dirk-Peter Kölsch
Gitaar Mark Tuinstra
NRC ●●●● (over de documentaire)

''De jazzy muziek van Edison-winnaar Eric Vloeimans stuurt speels de stemming van de kijker: soms opzwepend en energiek, op andere momenten melancholiek en loom.''