7953

Film

Evolution

Kornél Mundruczó

Koop tickets
7954

Film

Evolution

Kornél Mundruczó

Koop tickets
7955

Film

Evolution

Kornél Mundruczó

Koop tickets
7956

Film

Evolution

Kornél Mundruczó

Koop tickets

Het bitter ironische en persoonlijke toneelstuk van Kata Wéber is door Kornél Mundruczó in krachtige, gedurfde beelden omgezet, met een verbluffende mise-en-scène.

Een intense, gestileerde verfilming van een toneelstuk over de manier waarop de Holocaust van generatie op generatie doorwerkt. Het bitter ironische drieluik begint als een surrealistische herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en eindigt in het moderne Berlijn, waar de oude wonden nog lang niet geheeld zijn.

Het persoonlijke toneelstuk van Kata Wéber is door Kornél Mundruczó in krachtige, gedurfde beelden omgezet, met een verbluffende mise-en-scène. Herinnering en identiteit blijken net zo fluïde als het water dat de drie delen verbindt.

Deze film is onderdeel van de reeks ‘Previously Unreleased’ van Eye Filmmuseum. Een serie prachtige filmtitels die wel te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar ten onrechte de Nederlandse bioscopen nooit bereikten. Met deze reeks geeft Eye de films alsnog een kans. De gehele reeks van deze met zorg geselecteerde titels is deze zomer ook in MIMIK te zien.

Deze film is Engels ondertiteld, we hebben helaas geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar. 

Regie Kornél Mundruczó
Cast Lili Monori, Goya Rego, Annamária Láng
Land Hongarije,Duitsland
Jaar 2021
Duur 97 minuten
Taal Hongaars, Duits gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer