9947

Film

Falcon Lake

Charlotte Le Bon

9948

Film

Falcon Lake

Charlotte Le Bon

9949

Film

Falcon Lake

Charlotte Le Bon

9983

Film

Falcon Lake

Charlotte Le Bon

De 14-jarige Bastien reist met zijn jongere broertje en moeder naar een huisje aan een meer op het platteland van Quebec. Ze brengen er de vakantie door met het gezin van haar moeders beste vriendin. 

Bastien is onder de indruk van de 16-jarige dochter Chloé, die ongegeneerd humeurig is en zich liefst onttrekt aan het toezicht van de volwassenen. Ondanks het leeftijdsverschil, is Chloé gecharmeerd van Bastien en nodigt ze hem uit op feestjes. Ze geniet er van hem bang te maken met verhalen over het kind dat op mysterieuze wijze omkwam in het Falcon Lake waar ze met Bastien gaat zwemmen. Het gerucht gaat dat de geest van het kind nog steeds in deze wateren rondwaart. Bastien, inmiddels verliefd op de wereldwijze Chloé, is bereid om zijn angsten te overwinnen en haar hart te veroveren. Een gebeurtenis aan het einde van de idyllische zomervakantie, veroorzaakt een cruciale wending in het leven van Bastien. Falcon Lake is een teder maar tegelijkertijd huiveringwekkend verhaal over een eerste liefde. 

De Canadese actrice Charlotte Le Bon weet in haar regiedebuut - gebaseerd op de graphic novel van Bastien Vivès - de sfeer van een lange landerige zomervakantie waarin van alles maar ook niets gebeurt uitstekend te treffen. De prachtig somber gefotografeerde setting van het duistere door bos omringde meer, de afwezigheid van volwassenen en de sterke score zorgen voor een griezelige spanning. De warme band tussen de personages en de turbulente gevoelens van de jongeren worden realistisch maar ook met humor neergezet door de jonge acteurs, Sara Montpetit in de rol van Chloé en Joseph Engel als Bastien.

De 14-jarige Bastien reist met zijn jongere broertje en moeder naar een huisje aan een meer op het platteland van Quebec.
Regie Charlotte Le Bon
Cast Joseph Engel, Sara Montpetit
Land Canada,Frankrijk
Jaar 2022
Duur 100 minuten
Taal Frans, Engels gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • do 09-02
    Premièredatum, speeltijden volgen

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

De Acht Bergen
ma 30-01

De Acht Bergen

Close
ma 30-01

Close