15225

Fysiek theater

Feikes Huis / Jef Van gestel & Peter Vandemeulebroecke

Tochtgat

Koop tickets
  • vr 04-04
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen!

Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel maken, na Kadrage (nominatie VSCD Mime/Performanceprijs 2022) en DEEG de nieuwe voorstelling Tochtgat.  In Tochtgat luchten Jef en Peter de theaterzaal eens goed door met een dozijn ventilatoren en een frisse adem. Beeldend theater als een bewegend schilderij waarvan de kaders worden weggeblazen.

 

In een winderig landschap van dansende stukken stof, plastic zakken en zwevende kubussen dwalen twee aandoenlijke figuren die het gevecht met de stevige wind al lang verloren hebben maar nooit opgeven. 

In Tochtgat zet wind alles in beweging, het wekt dingen tot leven maar zorgt ook voor chaos. Hoe verhouden we ons tot iets dat vruchtbaar maar ook destructief is? Tochtgat speelt met de esthetiek van gedrapeerde stoffen op schilderijen van Rubens, de herkenbare humor van slapstick en de impact van levensgrote moderne beeldende kunstwerken. Tochtgat is net als Kadrage en DEEG een voorstelling op het snijvlak van mime, performance, beeldende kunst en fysiek en beeldend theater.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Creatie, vormgeving en spel Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel
Eindregie Harm van Geel
Lichtontwerp Elisabeth Kaldeway
Geluidsontwerp Ruben Nachtergaele
Spelcoaching Lars Brinkman
Kostuumontwerp Rosa Schützendorf
Coproductie Stichting Jef Van gestel, Feikes Huis & Bloos.
de Volkskrant over DEEG

“DEEG wordt in aanpak en uitvoering steeds uitzinniger, en vooral theatraler, met wonderbaarlijke creaturen waarin enorme deeglappen de mens vervormen tot prehistorische olifanten en buitenaardse wezens. De voorstelling wordt steeds grotesker; vanuit bewegingstheater ontstaat langzaamaan pure beeldende kunst.”

De Groene Amsterdammer over DEEG

“Er zijn theatermakers die bij hun opkomst op het toneel al een gevoel van verkneukeling oproepen. Dat is zo bij Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke. Er zindert onder het uitgekiende spel met vorm en beeld een wisselwerking tussen de twee figuren. DEEG is een heerlijk bizarre voorstelling.”

De Standaard over DEEG

“Kadrage is gedurfd en inventief visueel theater. Waarbij de makers échte risico’s durfden te nemen. En dat levert hier grillige en spannende kunst op, met alle remmen los en alle sluizen van de verbeelding open.”

Ook interessant voor jou

&Brakema Producties
vr 09-05

&Brakema Producties

Collectief het Paradijs
wo 14-05

Collectief het Paradijs

Feikes Huis/DeRonde/DeRoo
za 01-03

Feikes Huis/DeRonde/DeRoo