13906

Muziektheater

Feikes Huis / Studio Figur / Rieks Swarte

Winterwater | try-out

Koop tickets
13907

Muziektheater

Feikes Huis / Studio Figur / Rieks Swarte

Winterwater | try-out

Koop tickets

Voor de onzichtbare, onhoorbare, maar onmisbare.
Het jonge figurentheatergezelschap Studio Figur, theatermaker Rieks Swarte & productiehuis Feikes Huis bundelen de krachten. Fysiek spel, objecttheater, live film én muziek over het thema eenzaamheid. Geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.

 

Wat als niemand je vragen wil horen? Lex groeit op in een traditioneel Fries dorp, met zijn strenggelovige Friese moeder, Franse vader en twee oudere broers. Lex is onbevangen, nieuwsgierig en stelt grote vragen, maar behalve zijn Pake wil eigenlijk niemand die horen. Het wordt Lex pijnlijk duidelijk dat hij anders is dan zijn omgeving. Gelukkig vindt hij troost in zijn grote fantasie en bij Freddy Mercury, de hond van de buren.  

Naarmate Lex ouder wordt neemt iedereen steeds meer afstand van hem. Hij begrijpt niet waarom alles gaat zoals het gaat. Als tiener wordt zijn eenzaamheid ondraaglijk en zijn kinderlijke verwondering slaat om in rebellie, onhandelbaar gedrag en een steeds grotere existentiële wanhoop.  

De voorstelling Winterwater is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman (2020) van Lex Paleaux, een fictief verhaal gebaseerd op feiten. Het jonge figurentheatergezelschap Studio Figur, theatermaker Rieks Swarte & productiehuis Feikes Huis bundelen de krachten voor deze voorstelling vol poppen, tekeningen, maquettes, live-cinema en muziek. Winterwater is een voorstelling voor volwassenen en jongeren (vanaf 14 jaar).  

Na afloop staat er een drankje voor je klaar
Trigger warning: Deze voorstelling behandelt o.a. het onderwerp zelfdoding.

13908
concept & regie Noufri Bachdim
concept & vormgeving Rieks Swarte
poppen Pluck Venema, Rieks Swarte
scenario Heleen Verburg
muziek Sebastiaan Bax
dramaturgie Pol Eggermont
spel Pluck Venema, Tim Hammer, Nick Bos e.a
kostuums Vita Coenen
roman Lex Paleaux
Regisseur Noufri Bachdim van Studio Figur:

'Ten tijde van de Coronacrisis kwam naar boven hoe belangrijk het is om het te hebben over de mentale en fysieke gevolgen van eenzaamheid. Zo kwam ik er persoonlijk achter dat het gevoel van mijn bestaansrecht direct gekoppeld is aan de aanwezigheid van de mensen die ik liefheb.'

Regisseur Noufri Bachdim van Studio Figur:

'De stijl van Lex Paleaux is heel beeldend: we zien de wereld en beleven de wereld door de ogen van het kind. Het boek voelt filmisch aan en we willen dat de voorstelling dat gevoel ook heeft. Alsof je een intiem inkijkje krijgt in Lex zijn leven, waarin hij je bij de hand neemt en alles laat zien. '

Ook interessant voor jou

Thomas, Sacha en Jos
vr 31-05

Thomas, Sacha en Jos