15296

Fysiek theater

Feikes Huis/DeRonde/DeRoo

Transit

Koop tickets
15295

Fysiek theater

Feikes Huis/DeRonde/DeRoo

Transit

Koop tickets
15294

Fysiek theater

Feikes Huis/DeRonde/DeRoo

Transit

Koop tickets
  • za 01-03
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen!

Fasten your seatbelt, there’s no estimated time of arrival. Een surreële fysieke voorstelling over het ‘ertussen in’ vast zitten. Het  gevoel van een eeuwige transitzone op een luchthaven waar geen  vliegtuig ooit aankomt of vertrekt. Terwijl je wacht op hulp, met je koffer in  de hand, begint je lichaam te trillen alsof er een aardbeving binnenin je zit.  Er is geen hulp onderweg. Je staat er helemaal alleen voor. Advies?  Geniet er maar van, want er is nog een lange weg te gaan. 

Deze absurde, dromerige en humoristische voorstelling schetst een filmische blik over het gevoel van nooit ergens aankomen. In werkelijkheid zijn we vaker onderweg dan dat we ergens arriveren. We zijn altijd op  zoek. We streven naar geluk. We snakken naar liefde. We pogen. We  hopen. We dromen. We wensen. We verlangen. Bij deze ben je  gewaarschuwd voor de turbulentie. 

TRANSIT  is een vervolg op ‘After The Echo’, dat in 2021 de Best of  Fringe Award van het Amsterdam Fringe Festival won.  

DeRonde/Deroo bestaat uit de mimers Nick Deroo (België, Oostende,  1990) en Tom de Ronde (Nederland, Delft, 1997). Beiden studeerden aan de Mime opleiding in Amsterdam aan de Amsterdamse Hogeschool voor  de Kunsten. Daar vonden ze elkaar in hun gedeelde liefde voor filmisch  theater. DeRonde/Deroo creëert droomwerelden die op je netvlies blijven  branden. Als kijker krijg je een inkijk in een universum met eigen regels en surreële momenten. Hun voorstellingen worden vaak omschreven als  visueel verbluffende gedichten. Tom en Nick zijn beiden ook actief buiten  hun collectief. Hierdoor blijven ze zichzelf uitdagen en worden ze  geïnspireerd door kunstenaars om hen heen. 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Concept & Creatie DeRonde/Deroo
Performance Nick Deroo, Tom de Ronde & Amber Veltman
Sound Design Jethro Cooke
Light Design Grischa Runge
Kostuumontwerp Karen de Meijer/Marrit van der Burgt
Eindregie Jef Van gestel
Dramaturgie Pol Eggermont
Creative Producer DVMSCO agency - Marieke van Dis
Posterbeeld & Teaser Joshua Walter
Productie DeRonde/Deroo
Coproductie Feikes Huis
De Theaterkrant over De Roo en De Ronde

“Je ziet in het Nederlandse theater niet vaak meer dat makers zo’n consequent en rijk beeldend universum opbouwen als De Roo en De Ronde hier doen.”

Amsterdam Fringe Jury over De Roo en De Ronde

“Impactful, touching and, to quote one of the jury members: “freaking magical”

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Bambie
do 16-01

Bambie

Feikes Huis / Jef Van gestel & Peter Vandemeulebroecke
vr 04-04

Feikes Huis / Jef Van gestel & Peter Vandemeulebroecke

Koen & Jeroen
do 26-09

Koen & Jeroen