16412

Film

Firebrand

Karim Aïnouz

16413

Film

Firebrand

Karim Aïnouz

16414

Film

Firebrand

Karim Aïnouz

16415

Film

Firebrand

Karim Aïnouz

Katherine Parr, de zesde vrouw van koning Henry VIII, wordt regentes terwijl de tirannieke koning in het buitenland strijdt. Als hij terugkeert, ziek en paranoïde, moet Katherine vechten voor haar eigen overleven.

Als zesde vrouw van de katholieke Britse vorst Hendrik VIII (Jude Law) probeert de protestantse Catharine Parr (Alicia Vikander) invloed uit te oefenen op haar echtgenoot, en daarmee op de rest van het koninkrijk. Wanneer de zieke en paranoïde Hendrik terugkeert van het slagveld, raakt hij zijn grip op de werkelijkheid steeds verder kwijt en richt zijn woede op (protestantse) radicalen. Als hij zelfs Catharine's jeugdvriendin Anne Askew laat executeren, vecht ze vol angst voor haar huwelijk, en tegelijkertijd voor haar eigen leven. 

Firebrand biedt een hedendaagse en feministische blik op de paleis-intriges van het Tudor-tijdperk en de laatste jaren van de beruchte koning Hendrik VIII. Regisseur Karim Aïnouz (The Invisible Life of Euridice Gusmao) brengt samen met acteurs Alicia Vikander (The Green Knight, Tomb Raider, The Danish Girl) en Jude Law (The New Pope, Sherlock Holmes, The Nest) deze beklemmende geschiedenis opnieuw tot leven.

Regie Karim Aïnouz
Cast Alicia Vikander, Jude Law, Simon Russell Beale, Erin Doherty, Eddie Marsan, Sam Riley
Land VS
Jaar 2023
Duur 120 minuten
Kijkwijzer

Agenda

  • do 26-09
    Premièredatum, speeltijden volgen

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Maria Montessori
wo 17-07

Maria Montessori

Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased)
ma 15-07

Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased)