15279

Theater

Firma MES

De Vierde Macht

Koop tickets
  • vr 13-12
    20:00
    Theaterzaal
    € 22,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen!

Een absurdistische houdgreep tussen drie ambtenaren, een groep burgers en een lokaal theater. Firma MES ontsluit de wereld van de ambtenarij. Waar beleid en wetten worden voorbereid, uitgevoerd en gecontroleerd en hard gezocht wordt naar de ‘nieuwe bestuurscultuur’. Hoe is het om te werken terwijl elke stap wordt vastgelegd, gecontroleerd en de hele wereld argwanend meekijkt? Hoe ‘transparant’ is ‘transparant’ genoeg? Wat kunnen ambtenaren de burgers bieden? En wat kunnen zij terug verwachten?

Drie rijksambtenaren trekken de theaters in om de banden met de burgers, hun publiek, aan te halen. Ze zijn op zoek naar een informatieve uitwisseling die zal bijdragen aan het wederzijds vertrouwen, maar ze verliezen zichzelf uiteindelijk totaal in de onmogelijkheid van de enorme opdracht.
Op komische en licht absurdistische wijze ontvouwt zich het spanningsveld tussen burger, politiek en ambtenarij juist nu het wantrouwen in onze overheid steeds meer toeneemt. Op basis van interviews en gedegen research is dit de nieuwste, brandend actuele voorstelling van Firma MES in samenwerking met schrijfster Jannemieke Caspers. 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Concept Firma MES
Tekst Jannemieke Caspers en Firma MES
Regie Thomas Schoots
Spel Ozan Aydogan, Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers e.a.
Geluidsontwerp Kaspar Schellingerhout
Zakelijke leiding Marije van Rest
Marketing Studio Wolkenplukkers
Foto Jaap Strijker

Ook interessant voor jou

Anoek Nuyens
za 30-11

Anoek Nuyens

Patrick Nederkoorn
vr 01-11

Patrick Nederkoorn

Abel van Gijlswijk
za 22-02

Abel van Gijlswijk