7162

Theater

Firma MES

De onaantastbaren

Koop tickets
8872

Theater

Firma MES

De onaantastbaren

Koop tickets
8871

Theater

Firma MES

De onaantastbaren

Koop tickets
8870

Theater

Firma MES

De onaantastbaren

Koop tickets

Over samenleven met mensen die meer gelijk zijn dan jij...

In augustus 2019 werd de 19-jarige Harry Dunn in Engeland doodgereden door Anne Sacoolas, partner van een Amerikaanse diplomaat. Ze reed aan de verkeerde kant van de weg. Anne vlucht na het incident, dankzij haar diplomatieke paspoort, met een privévlucht naar Amerika. De zaak loopt op tot in Downing Street en het Witte Huis, maar Sacoolas wordt niet uitgeleverd of vervolgd. Harry’s ouders strijden tot op de dag van vandaag voor gerechtigheid. 

Firma MES onderzoekt deze zaak en geeft pijnlijk weer wat de uiterste consequenties van ongelijkheid, privilege en diplomatieke onschendbaarheid kunnen zijn. Ze ontsluiten de wereld van diplomatie en nemen je mee in een bloedstollende theateravond waar je niet zonder klamme handen en gewetenswroeging uit zult komen. 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Concept Firma MES
tekst Jibbe Willems en Firma ME
regie Thomas Schoots
spel Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans
Theaterkrant

“Firma MES zorgt ervoor dat je nooit meer een blik kunt werpen op dikke BMW’s met CD - kentekenplaten. De onaantastbaren is een Netflix-documentaire op het toneel.”

★★★★ Trouw

“ Firma MES is er meester in schijnbaar simpele gebeurtenissen in een breder perspectief te plaatsen.”

de Volkskrant

“De aandacht regie van Thomas Schoots en de soms bezwerende tekst van Jibbe Willems maken De Onaantastbaren intrigerend toneel.”