7155

Muziektheater

Firma Weijland

HEIND | Verdrietige Verhalen uit een middelgrote Stad

Koop tickets
  • vr 04-11
    20:30
    Theaterzaal
    € 19,50

Jacob loopt met zijn hond door de stad. Vaak gaat hij zitten op een bankje in het park, op het plein of in een fijne koffietent. Voorbijgangers vertellen hem daar hun intieme en kwetsbare zaken. De violist die zo onfortuinlijk op zijn eigen viool viel, de zwerver die zich ergert aan de overdaad van karton en bijvoorbeeld de vrouw die iedere dag een mop aan zichzelf schrijft; het briefje legt ze onder haar kussen voor als ze niet kan slapen.

In deze muzikale voorstelling buitelen de verhalen van de pogende mens over elkaar heen, tot het verdriet van een middelgrote stad. De Firma maakte schitterende liederen van deze verhalen. Lucy Legeland zingt ze met een stem van goud. 

‘De verbeelding ziet meer dan het oog’, zei eens iemand, en ‘hoort ook veel meer dan het gewone oor’ willen we daar graag aan toevoegen. De makers van Firma Weijland spelen graag. Ieder optreden van deze rasmuzikanten is een ware belevenis en echoot lang na!

Bij HEIND hoort een verhalenbundel met gelijknamig titel. Recensent J. de Haas schreef hier onder andere over: ‘Weijkamp is een verteller pur sang, Hij slingert me met een speels gebaar resoluut een totaal fris universum in.’

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Viool Maurits Boreel
gitaar Dries Bijlsma
drums Willem de Jongh
stem Lucy Legeland
Piano Reinder van Raalte
Stem Jack Weijkamp

Ook interessant voor jou

Theo Nijland
do 02-02

Theo Nijland

Volksoperahuis
vr 16-12

Volksoperahuis

Zijlmakerij
za 25-02

Zijlmakerij