11080

Klassieker

Fitzcarraldo

11081

Klassieker

Fitzcarraldo

11082

Klassieker

Fitzcarraldo

11083

Klassieker

Fitzcarraldo

Zakenman Fitzcarraldo (Klaus Kinski) wil een operahuis laten bouwen in het Peruaanse regenwoud – om bij zijn kavel te komen laat hij een stoomboot over de heuvels trekken.

Peru, begin 20ste eeuw. Zakenman Brian Sweeney Fitzgerald, bijgenaamd ‘Fitzcarraldo’, is gek van opera, en in het bijzonder van de wereldberoemde tenor Enrico Caruso. Voor hem wil hij, midden in het regenwoud, een operahuis laten bouwen. Om het benodigde geld te verzamelen koopt Fitzcarraldo een kavel voor een rubberplantage en scheept zich in op een stoomboot naar het oerwoud.

Een typisch Herzog-personage dus, op maat gesneden voor Herzogs ‘liebster Feind’, Klaus Kinski. De twee stonden elkaar ook bij de opnamen van andere producties naar het leven, zoals Aguirre, Nosferatu, Woyczek en Cobra Verde. Herzog dreigde zelfs een keer Kinski neer te schieten. Zijn minnaar, Molly, wordt gespeeld door Claudia Cardinale. Onderdeel Gouden Palm-competitie in Cannes en genomineerd voor een Golden Globe. Een levensgevaarlijke krachttoer die zonder trucage werd gefilmd. 

Regie Werner Herzog
Cast Klaus Kinski, José Lewgoy, Claudia Cardinale
Land Duitsland,Peru
Jaar 1982
Duur 158 minuten
Taal Duits gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • do 29-06
    Premièredatum, speeltijden volgen

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Aguirre, der Zorn Gottes
do 15-06

Aguirre, der Zorn Gottes

Kaspar Hauser - Jeder Für Sich Und Gott Gegen Alle
do 22-06

Kaspar Hauser - Jeder Für Sich Und Gott Gegen Alle