11278

Muziek

Flip Noorman & het Amsterdams Andalusisch Orkest

Moordballades

Koop tickets

Samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt Flip Noorman krankzinnige meezingers, kroeggevechten, karakters die het recht in eigen handen nemen, slaapwandelaars en een 100-jarige die zijn dementerende vrouw een kussen op het hoofd drukt. Een rauwe avond vol gewelddadige dood die van levensvreugde uit elkaar spat. 

Vanachter de beslagen ruiten van verweerde havenkroeg ‘Het Bloedvergiet’ klinkt muziek, altijd livemuziek. Muzikanten en andersoortig schuim uit alle windstreken strijken neer in deze pleisterplaats en laten hun instrumenten spreken. Elke dag klinkt er nieuw ratjetoe-ensemble. Elke ziel is welkom, alles mag gespeeld worden... Althans, er is één regel; in elk lied moet iemand sterven. Het liefst met voorbedachte rade… 

Flip Noorman leidt een sessie samen met zijn gelegenheidsformatie ‘De Moordmannen’ waarbij naast vaste compagnon Vera van der Bie, ook leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest: Mehmet Polat en Alper Kekeç aansluiten. Zij brengen samen een gruwelijk hilarische set van zelfgeschreven moordballades afgewisseld met hier een daar een traditioneel volkslied met dezelfde thematiek. 

Lees de recensie van de Theaterkrant. 

Lees de recensie van Theaterparadijs.

 

In de pauze staat er een drankje voor je klaar.

 

Harrie Sterke

Wederom slaagt Flip erin om mij op een vrolijke, muzikale manier ongedwongen te laten genieten van muzikaliteit en goede teksten.

Patrick Huijding

Laat Flip maar zingen over de liefde en over de duistere kanten van het leven, daar heeft hij wel ervaring mee inmiddels!

Elfie Tromp

Je denkt dat je naar een gezellig liedjesprogramma gaat en dan grijpt Noorman je ineens bij de keel…hij roert de zaal unaniem tot tranen toe als hij zijn programma openbreekt met een persoonlijk verhaal en ode aan zijn geliefde en hun verloren ongeboren kind met zijn eigen buitenbaarmoederlijke zwangerschapsblues. En dan weet je dat niet alleen de piano maar Noorman ook het publiek feilloos weet te bespelen.

Ook interessant voor jou

Alex Roeka
za 25-05

Alex Roeka

Blaudzun
wo 22-05

Blaudzun