12711

Muziek

Fokko

Mijn hond is dood

Koop tickets

Fokko Mellema begon met zijn eerste liedje in groep 7, over een dode hond. En nu, 25 jaar later, is ‘ie daadwerkelijk af: tijd voor een theatertour dus. 

In Mijn Hond Is Dood maakt Fokko de balans op na bijna drie decennia liedjes schrijven over dingen die in meer of minder mate gebeurd hadden kunnen zijn. Verwacht zowel akoestische punk als een ballade met viool en blaasorgel. 
En verhalen achter liedjes zoals bijvoorbeeld Heleen, of Sanne, of nog zo’n meisjesnaam. 
Ook: technische hoogstandjes.  Verder: veel om te lachen. Maar niet te! Want zijn hond is dood. 

Over Fokko
Fokko is een Nederrockband rond songwriter Fokko Mellema, die zijn relationele onvermogens graag serveert met een portie gecultiveerde lulligheid op een bedje van oorwurmen, afgetoefd met een klodder gitaargeweld. Even prakken. Voila! Fokko.

Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te schrijven. Fokko’s muzikale loopbaan begint op zijn zeventiende als songwriter/gitarist van punkrockband Jeremy’s. Na een TMF award en optredens op o.a. Lowlands en Zwarte Cross gooit Fokko het over een andere boeg met collegerockband Want Want, waar hij zelf in zingt en alle teksten in het Nederlands zijn. De band scoort een culthit met Kip Paard Koe. Na Want Want tourt Fokko onder zijn eigen naam van huiskamer naar huiskamer en brengt hij drie akoestische ep’s uit. Maar de gitaarmuur laat niet lang op zich wachten; in 2019 verschijnt Stadaarnietzodoeiets, de plaat waarop Fokko zijn powerpopsound opnieuw uitvindt, met behulp van een nieuwe band en producer Guido Aalbers. In 2020 verschijnt nakomertje KTLL (u mag een klinker kopen) en Karin Heeft Geen Corona raakt begin 2021 de juiste quarantainesnaar. 2022 is het jaar van EP FF en kersthit Ding Dong Ding Dong. En nu is daar ook Life Coach, over life coach Hans die Fokko maar een zeikerd vindt.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Zang en gitaar Fokko Mellema
gitaar en 2e stem Emiel van den Berg
Bas Sebastian Bruinewoud
Drums Gelke Boontje
Toetsen en klokkenspel Bob Boevé

Bekijk hier de (AI) clip van Mijn Hond is Dood

Ook interessant voor jou

Lucky Fonz III
vr 22-03

Lucky Fonz III