4669

Muziek

Frédérique Spigt

Viva el tango

Let op! De aanvang van het concert is vervroegd naar 20:00 uur! Alle bezoekers hebben per mail bericht gehad. 

De klank van tango in ziel en lijf. Frédérique Spigt is de uitgelezen zangeres die het publiek meeneemt op een muzikale reis door het leven, een leven dat zich afspeelt in de wereld van de tango.

Uit de open deuren van een nachtclub ontsnappen de droeve noten van de bandoneón van Astor Piazzolla. In straten van de stad wordt gedanst op het lied Volver, gezongen door Carlos Gardel.

Liefde, vriendschap en verbinding, in verbluffend verschillende vormen, staan centraal in deze voorstelling. De mens op zoek in een onbekend land naar het ultieme contact, naar intimiteit met de ander en naar haar publiek. Zij zingt de tango in het Nederlands en leidt u door de straten van Buenos Aires en de wereld van tango. Zij zingt de tango zoals de tango is, vol tegenstrijdigheden en extremen. Frédérique Spigt is zowel zingend als vertellend de uitgelezen vertolker van de altijd gepassioneerde liefdesverhalen die in de tango worden verklankt.

Ik ben een vrouw, vreemd in deze stad. Ik zoek je, maar waar ben je? Dans met mij in de stad. Dans met mij.Kom dichterbij. Ik volg jou, en jij leidt, zonder te verleiden. Ik voel me veilig, ik voel de troost, ik voel de troost die tango geeft.In deze theatervoorstelling zingt een eenzame vrouw die per boot vanuit Buenos Aires naar Nederland is gekomen. Ze voert de klankentaal van haar vaderland met zich mee.

Theaterdier Frédérique Spigt brengt de tango heel dicht bij de mensen door haar prachtig in het Nederlandse vertaalde en doorleefd gezongen tango’s. Haar begeleiders zijn volbloed tango-muzikanten: Tijmen Veelenturf viool, Tim Panman gitaar, Lysandre Donoso bandoneón, Alexander Vocking contrabas, en Ivo de Greef piano.

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Goed om te weten, mocht deze voorstelling niet doorgaan vanwege maatregelen doen we ons uiterste best om een nieuwe datum te vinden. Lukt dit niet of kan je dan niet? Dan krijg je natuurlijk je geld terug. 

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 
Hierdoor zorgen we samen voor een veilig bezoek aan MIMIK.   

Luister