9734

Literair

Gedichtendag

Deventer Dichtwedstrijd

Koop tickets
9733

Literair

Gedichtendag

Deventer Dichtwedstrijd

Koop tickets

Wie schrijft het beste gedicht van 2023? Op deze avond wordt de winnaar van de Deventer Gedichtenwedstrijd bekend gemaakt. 

Met de landelijke Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. MIMIK en de Bibliotheek Deventer organiseren voorafgaand aan de Poëzieweek 2023 de jaarlijkse Deventer Gedichtenwedstrijd. Thema dit jaar is “Vriendschap".

Vriendschap: vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog.

De jury nomineert in totaal 8 gedichten. De genomineerden lezen op deze avond hun gedicht voor, aansluitend maakt de jury de winnaars bekend. 

De muziek is vanavond in handen van Maaike Brunekreeft. Maaike maakt Nederlandstalige folkmuziek. Van kinds af aan heeft zij een passie en liefde gehad voor muziek, ze heeft altijd al gezongen, geschreven en muziek gemaakt. In haar tienerjaren ontwikkelde ze meerdere hevige angststoornissen. De enige manier hoe zij daarmee om heeft kunnen gaan is schrijven. Eerst waren het gedichten, maar die smolten geleidelijk over in liedjes. Engels en Nederlands door elkaar. Er ontstond een grote droom: eigen muziek uitbrengen. En dat is nu gelukt! 

“Mijn eerste EP ‘De vogels en de wind’ gaat over de storm in mijn hoofd, mijn kindertijd en relaties die niet zijn wat ze lijken. De instrumenten die voorbij komen zijn gitaar, piano, ukelele en melodica. Muziek maken geeft mij een gevoel van controle over dingen die niet vast te pakken zijn, ik kan eindelijk een stem laten horen die ik op geen andere manier kon vinden."
 

 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Zin in meer literatuur? Kijk op www.deventerboekenstad.nl

Klik hier

10017