9382

Literair

Gedichtendag

Deventer Dichtwedstrijd

Koop tickets
  • do 26-01
    20:00
    Theaterzaal
    € 3,50

Wie schrijft het beste gedicht van 2023? Op deze avond wordt de winnaar bekend gemaakt van de Deventer Gedichtenwedstrijd. 

Met de landelijke Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. MIMIK en de Bibliotheek Deventer organiseren voorafgaand aan de Poëzieweek 2023 de jaarlijkse Deventer Gedichtenwedstrijd. Thema dit jaar is “Vriendschap".

Vriendschap: vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog.

De jury nomineert in totaal 8 gedichten. De genomineerden lezen op deze avond hun gedicht voor, aansluitend maakt de jury de winnaars bekend.

 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Ook interessant voor jou

Mugmetdegoudentand
za 29-04

Mugmetdegoudentand

Uitgelezen Verhalen | April
do 20-04

Uitgelezen Verhalen | April