12928

Film

Geographies of Solitude

Jacquelyn Mills

Koop tickets
12929

Film

Geographies of Solitude

Jacquelyn Mills

Koop tickets
12926

Film

Geographies of Solitude

Jacquelyn Mills

Koop tickets
12927

Film

Geographies of Solitude

Jacquelyn Mills

Koop tickets

Een adembenemende film over een betoverend eiland, middenin de Atlantische Oceaan, waar een vrouw al meer dan 40 jaar in haar eentje woont. Een wereld waarin je wordt ondergedompeld door de beelden en de geluiden van de beestjes, het gras wat klinkt als “being in a green ocean”, het spookachtige huilen van de zeehonden en de altijd aanwezige wind.

Ter hoogte van Nova Scotia, Canada, ligt Sable island. Een kleine oase. Er wonen verwilderde paarden, vogels, enorme aantallen zeehonden en dus Zoe Lucas. Gefascineerd door de magie van Sable Island is ze nooit meer weggegaan. "Zelfs na 40 jaar blijf ik momenten van ongelooflijke verwondering ervaren!" Zoe observeert met bijna religieuze toewijding elk detail van het eilandleven; van de paarden tot het kleinste insect. Vol passie deelt ze hoe de dood van een paard leidt tot een uitbarsting van nieuw leven en voedsel voor toekomstige generaties. Ze verzamelt het afval wat aanspoelt en rubriceert het in specifieke categorieën en hoeveelheden. 

Regisseur Jacquelyn Mills deelt met Zoe Lucas een buitengewoon esthetisch gevoel voor detail, kleur en leven. Met speciale contactmicrofoons vangt ze het geluid van een mier die loopt of een kruipende slak. “We will never love nor save what we do not experience as sacred.” was het motto van Jacquelyn Mills bij het maken van deze film.

De Volkskrant ★★★★

“Het resultaat is betoverend, weemoedig, frustrerend en ontroerend: Geographies of Solitude knispert van het bedreigde leven, tot de filmstrook aan toe.”

Trouw ★★★★

“Zoe Lucas vertelt dan in een prachtige filosofische bespiegeling hoe het paard wordt opgenomen door de aarde. Het gaat om de cyclus van het leven die je op het eiland van heel nabij ervaart. Erg mooi en ontroerend.”

NRC ★★★★

“Even boeiend is Mills’ gebruik van een speciaal ontwikkelde contactmicrofoon waarmee ze het geluid van dieren vastlegt.”

Regie Jacquelyn Mills
Cast Zoe Lucas
Land Canada
Jaar 2023
Duur 103 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Inside Aut
di 12-12

Inside Aut

Sneak Preview
di 12-12

Sneak Preview