3554

Toneel

George & Eran Producties

Jihad van Liefde

Koop tickets

Vanwege de verlengde lockdown kan deze voorstelling niet doorgaan. We zoeken naar een nieuwe datum. Zodra er meer duidelijkheid is, worden alle bezoekers via e-mail op de hoogte gesteld. 

Gebaseerd op het boek van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck. Met Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest. “Omdat jouw verhaal het mijne is.” – Mohamed El Bachiri

Deze voorstelling is uitverkocht! Via info@mimik.nl kun je je aanmelden voor een plaats op de wachtlijst! 

 

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde. Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht. De Meervaart brengt nu in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Muziek Amsterdams Andalusisch Orkest
Regie Eran Ben Michaël (George & Eran Producties
Met Mohammed Azaay
NRC

★★★★ "een aangrijpend portret van rouw en liefde"

Trouw

★★★★★ "Deze ‘Jihad van Liefde’ is een oprechte en hartverscheurend breekbare strijdkreet tegen wrok en onbegrip."

De Volkskrant

★★★★ "Jihad van liefde is een schitterende mengeling van rouwbeklag, woede en loutering."

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Dood Paard
za 22-05

Dood Paard

Laura van Dolron
vr 30-04

Laura van Dolron