6976

Theater

George & Eran producties

Jihad van Liefde

Koop tickets
6980

Theater

George & Eran producties

Jihad van Liefde

Koop tickets
6982

Theater

George & Eran producties

Jihad van Liefde

Koop tickets
  • wo 08-03
    20:30
    Theaterzaal
    € 21,50

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.

Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

De Meervaart brengt  in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Trouw ★★★★★

"In de bewerking van Sarah Ringoet en de regie van Eran Ben-Michaël is het een theaterdocument geworden, dat je recht in het hart treft."

de Volkskrant ★★★★

"Jihad van liefde is een schitterende mengeling van rouwbeklag, woede en loutering."

NRC ★★★★

"Haat en verdriet omgezet in een verhaal van liefde….dat verhaal is groots"

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Laura van Dolron
za 08-04

Laura van Dolron

Sadettin K.
za 01-04

Sadettin K.