4850

Toneel

George & Eran Producties

George en Eran worden Veganisten

4852

Toneel

George & Eran Producties

George en Eran worden Veganisten

4849

Toneel

George & Eran Producties

George en Eran worden Veganisten

5635

Toneel

George & Eran Producties

George en Eran worden Veganisten

Een Klimaat Komedie over Voedsel. 

IJskappen smelten, dieren sterven uit bij de vleet en vreemde virussen springen over naar de mens. Kortom, de wereld staat weer eens in brand. Het is tien óver twaalf en de klok tikt maar door. Om moedeloos was te worden, ware het niet dat de twee wereldverbeteraars weer eens in actie besloten te komen. Dit keer richten ze hun pijlen op de bio-industrie, het klimaat en misschien zelfs op de walvissen.

Als twee mannelijke Greta Thunbergs, ​offeren ze hun gewoontes, gemakken en geneugten op voor een betere wereld. De twee mediterrane carnivoren laten voor eens en voor altijd het vlees links liggen. Een maiskolf ingevlogen uit Senegal komt hun keuken niet meer in en een dag niet gedemonstreerd is een dag niet geleefd.

Ze moeten wel, ze hebben geen keus, want voor de kersverse vaders gaat het niet langer over hún toekomst, maar over die van hun kinderen. Dus zullen zij van nu af aan het goede voorbeeld geven. Ook al worden ze bespuugd, gehaat en vernederd. Alles zullen zij geven voor een betere wereld.

In deze duurzame klimaat komedie omarmen George & Eran samen met twee vrouwen (zelfs daarin zetten ze hun beste beentje voor!) hun verantwoordelijkheid. Ze kijken elkaar recht in de spiegel. Ze belichten hun tekortkomingen, sporen elkaar aan en worden met hun sierlijke neuzen op de feiten gedrukt. Niemand zal worden gespaard. Want zoals de bijbel het ons zo mooi verteld, Wij allen zijn schuldig.

Over George & Eran Producties
George & Eran Producties maken persoonlijke en maatschappelijk geëngageerde voorstellingen die zich bevinden op het snijvlak van toneel en stand-up. Met humor, zelfspot en relativering worden grote maatschappelijke thema’s teruggebracht tot menselijke proporties.

Lees hier een artikel in De Volkskrant over deze voorstelling 

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 
Hierdoor zorgen we samen voor een veilig bezoek aan MIMIK.   

Foto's Bart Grietens

Bekijk de trailer

de Volkskrant

In de onderlinge dynamiek bij George & Eran zit knap het complete klimaatdebat vervat

Trouw

In hun voorstelling ‘George & Eran worden veganisten’ nemen de makers klimaatfanatici op de hak, maar intussen zetten ze het publiek wel aan het denken.