15439

Theater

Giovanni Brand

I love Roma

Koop tickets
15438

Theater

Giovanni Brand

I love Roma

Koop tickets
15437

Theater

Giovanni Brand

I love Roma

Koop tickets
  • za 11-01
    20:00
    Theaterzaal
    € 17,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen!

#ILOVEROMA pronkt onder de Instagram berichten die de rechten van Roma en Sinti supporten. Gigi Haititi, de vurige aanvoerder achter deze protesten, neemt je mee op een trip dwars door Europa. Verwacht geen saaie geschiedenisles, maar een muzikale tragikomedie doordrenkt met intensiteit, waar glitters en bloed vloeien. Van vergeten plekken tot verborgen verhalen, Gigi Haititi brengt de échte Roma geschiedenis tot leven. 

I LOVE ROMA is een dialoog tussen accordeon en stem. Giovanni Brand en Sara Salvérius spelen tien troostballades die een vergeten geschiedenis doen herleven en een stem geven aan hen die nooit als volwaardig werden gezien. Een eerbetoon aan hen die nooit getroost zijn, in de hoop de toekomst van de Roma gemeenschap te veranderen. 

Giovanni Brand is een performer en schrijver, in 2020 afgestudeerd van de Toneelacademie Maastricht. Hij vertrekt vanuit zijn intiemste gedachten waardoor er in zijn werk altijd een persoonlijke noodzaak zit. Deze urgentie zet hij tegenover de wereld waarin we nu leven. In zijn werk geeft hij woorden aan verhalen die te intiem en/of pijnlijk lijken en daarom vaak niet verteld worden. Zolang zijn innerlijke tweestrijd tussen ‘waarom vond ik dit ook alweer een goed idee’ en ‘wat heb ik te verliezen?’ gaande blijft, zo lang blijft Giovanni zijn mond open te trekken.  

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Tekst, compositie en spel Giovanni Brand
Compositie & accordeon Sara Salvérius
Eindregie Suze Milius
Dramaturgie Liet Lenshoek
Kostuum en uitvoering vlaggen Carmen Schabacq
Decor & lichtontwerp Lieve Fikkers
Coaching muziek Eva van Manen
Coaching tekst Nic Bruckman
Producent Werkplaats Walhalla
Coproductie Theaterproductiehuis Zeeland en Werkplaats Walhalla
Met bijdrage van Fonds Podiumkunsten & Het Veerhuis
Bijdrage decor De Warme Winkel, Theaterproductiehuis Zeeland, David van der Wees