13407

Film

Giselle - Het Nationale Ballet

Isabelle Julien

13557

Film

Giselle - Het Nationale Ballet

Isabelle Julien

13558

Film

Giselle - Het Nationale Ballet

Isabelle Julien

Het ultieme romantische ballet, uitgevoerd door de voormalige eerste solisten van het Bolsjoi Ballet, Olga Smirnova en Jacopo Tissi, die Rusland ontvluchtten en zich aansloten bij Het Nationale Ballet, waar dit ballet is verfilmd.

Het ultieme romantische ballet, uitgevoerd door de voormalige eerste solisten van het Bolsjoi Ballet, Olga Smirnova en Jacopo Tissi, die Rusland ontvluchtten en zich aansloten bij Het Nationale Ballet, waar dit ballet is verfilmd. Het jonge boerenmeisje Giselle wordt verliefd op Albrecht, een reeds verloofde man van adel,die zijn ware identiteit voor haar verborgen houdt. Wanneer ze achter de waarheid komt, wordt ze gek en sterft. Tegen haar wil sluit Giselle zich aan bij de Wili's, Mannen worden door deze geesten van aan de kant gezette bruiden verleid om ’s nachts naar het bos te komen. Daar dwingen ze Albrecht te dansen tot het licht wordt en sterft hij van uitputting. 

Giselle raakt aan grote en universele romantische thema's. De veelgeprezen productie van Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante is een eerbetoon aan een van de oudste en grootste werken van de klassieke dans.

Regie Isabelle Julien
Cast Olga Smirnova, Jacopo Tissi
Land Frankrijk
Jaar 2023
Duur 120 minuten

Agenda

  • zo 21-01
    Premièredatum, speeltijden volgen

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

ROH 23/24: De Notenkraker
vr 22-12

ROH 23/24: De Notenkraker

ROH 23/24: Manon
wo 07-02

ROH 23/24: Manon

The Royal Opera House

The Royal Opera House