12197

Film

Golda

Guy Nattiv

Koop tickets
12198

Film

Golda

Guy Nattiv

Koop tickets
12199

Film

Golda

Guy Nattiv

Koop tickets
12200

Film

Golda

Guy Nattiv

Koop tickets
Golda vertelt het verhaal van de Jom Kipoer-oorlog via het perspectief van de Israëlische minister-president Golda Meir, die op haar beurt vertolkt wordt door Helen Mirren.
6 oktober, 1973. Op Israëls heiligste dag Jom Kippoer lanceren Egypte, Syrië en Jordanië een gezamenlijke verrassingsaanval op het schiereiland Sinaï en de Golanvlakte. Compleet overrompeld moet premier Golda Meir (Helen Mirren), de ‘Iron Lady' van Israël, het dreigende gevaar zien af te wenden. Terwijl ze wordt tegengewerkt door haar volledig mannelijke kabinet, is het aan Golda om deze noodsituatie de kop in te drukken, want in deze race tegen de klok staan aan beide kanten van de strijd de levens van miljoenen burgers op het spel. Golda vertelt het verhaal van de Jom Kipoer-oorlog via het perspectief van de Israëlische minister-president Golda Meir, die op haar beurt vertolkt wordt door Helen Mirren.
De Volkskrant ★★★★

"Het is fenomenaal hoe Helen Mirren reliëf geeft aan Golda Meirs reputatie van ijzeren dame en haar tegelijkertijd menselijk maakt."

Regie Guy Nattiv
Cast Helen Mirren, Camille Cottin, Ed Stoppard
Land VS
Jaar 2023
Duur 101 minuten
Taal Engels, Hebreeuws gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Sneak Preview
di 21-05

Sneak Preview