4243

Klassieker

Happy Together

Wong Kar Wai

4244

Klassieker

Happy Together

Wong Kar Wai

4245

Klassieker

Happy Together

Wong Kar Wai

4246

Klassieker

Happy Together

Wong Kar Wai

Hongkong-supersterren en hartenbrekers Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat opgesloten zit in een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch doordrenkt met heimwee naar Hongkong en een verleden dat niet meer terugkomt.

Lyrisch, bedwelmend portret van een verbroken relatie. Hongkong-supersterren Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat door Argentinië reist en opgesloten zit in een turbulente cyclus van verliefdheid en destructieve jaloezie. Winnaar van de prijs voor Beste Regisseur in Cannes. Wong Kar Wai en cameraman Christopher Doyle versmelten de ritmes van Buenos Aires en de jazz van Frank Zappa tot een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch. Wong nam zijn film op aan de vooravond van de overdracht van Hongkong in 1997, toen de LGBTQ+-gemeenschap van het land plotseling een onzekere toekomst tegemoet ging. Ho en Lai worden vol intensiteit gespeeld door hartenbrekers Leslie Cheung en Tony Leung, destijds Chinese supersterren.

Happy Together won de Best Director Award en was onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes. Eye brengt zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Behalve The Hand is alles op 4K gerestaureerd.

Regie Wong Kar Wai
Cast Leslie Cheung, Tony Leung Chiu Wai, Chen Chang
Land Hong Kong
Jaar 1997
Duur 96 minuten
Taal MandarijnSpaansKantonees gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

2046
ma 09-08

2046