4959

Movies that matter

Here We Are

Nir Bergman

4960

Movies that matter

Here We Are

Nir Bergman

4961

Movies that matter

Here We Are

Nir Bergman

De gescheiden vijftiger Aharon is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon. Samen leiden ze een harmonisch leven, ver van de boze buitenwereld.

Uri is echter bijna volwassen en zijn moeder vindt dat het tijd is dat hij begeleid gaat wonen om onafhankelijker te leren leven. Aharon gelooft niet dat een ander zijn zoon beter zal begrijpen en wil zelf zijn fulltime voogd blijven. Onder toenemende druk van zijn ex-vrouw en een maatschappelijk werker stemt hij uiteindelijk toch in. Op weg naar het instituut krijgt Uri echter een driftbui, waardoor Aharon besluit er samen vandoor te gaan. Uri is immers duidelijk nog niet klaar voor een scheiding. Of is het Aharon die zijn zoon niet kan loslaten? Shai Avivi en Noam Imber vertolken de hoofdrollen in Here We Are, een pakkende en hartverwarmende tragikomedie van de Israëlische regisseur Nir Bergman over een vader-zoon relatie, ouder worden en leren loslaten.

★★★★ de Volkskrant

"Een subtiel en empathisch drama dat afrekent met de clichés over autisme"

★★★★ VPRO Cinema

"Een prachtig drama, met zeer realistisch acteerwerk en een subtiel scenario"

★★★★ The Guardian

"Moving but unsentimental, this Israeli drama is a perfect example of how a cinematic story becomes paradoxically more universal by being very specific about people and places"

Regie Nir Bergman
Cast Noam Imber, Smadi Wolfman, Shai Avivi
Land Israël
Jaar 2020
Duur 94 minuten
Taal Hebreeuws gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer