10502

Film

Het Atelier Portret van Hella

Aansluitend Q&A door Freek de Jonge met Hella de Jonge

Koop tickets

Een documentaire van Hella de Jonge die tijdens de lockdowns zich terugtrekt in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Na afloop van de film zal Freek de Jonge een Q&A leiden met Hella over haar film.

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing, heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht. In deze film krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een een eigen stijl met eigen verhalen.
 

Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context. In het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven.

Bij deze voorstelling is er een Q&A met Hella en Freek de Jonge. Na afloop van het nagesprek staat een drankje voor je klaar in onze foyer. 

Regie Hella de Jonge
Cast Hella de Jonge, Freek de Jonge, Clairy Polak, Diewertje Blok, Chazia Mourali
Land Nederland
Jaar 2023
Duur 80 minuten
Taal Nederlands gesproken

Bekijk de trailer