10502

Film

Het Atelier Portret van Hella

Aansluitend Q&A door Freek de Jonge met Hella de Jonge

Koop tickets

Een documentaire over Hella de Jonge die tijdens de lockdowns zich terugtrekt in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Na afloop van de film zal Freek de Jonge een Q&A leiden met Hella over haar film.

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing, heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht. In deze documentaire krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een een eigen stijl met eigen verhalen.
 

Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context. In het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven.

Na afloop van het nagesprek staat een drankje voor je klaar in onze foyer. 

Voor Het Atelier is de korte animatiefilm Die Ene (10 minuten) van Silverster Zwaneveld te zien naar een verhaal van Freek de Jonge. 

Na Het Atelier vindt een Q&A plaats met Hella en Freek de Jonge.

Lees meer op www.mimik.nl/het-atelier.

10504
Montage Paul Schuurman

Agenda

  • zo 23-04
    Premièredatum, speeltijden volgen
  • zo 23-04
    15:00
    Theaterzaal
    € 16,50

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Het Atelier

Het Atelier

EICAS

EICAS