3503

Junior

Max en de Minipiano (8+)

Het Trojaanse Kalf

Een speelse voorstelling over vertrouwen, identiteit en klassieke muziek.

In 1709 wordt er een baby in een klein pianootje te vondeling gelegd bij twee beroemde Italiaanse componisten. Zijn naam: Maximiliaan P. Presto. Al snel blijkt hij een muzikaal megatalent te zijn. Op zijn minipiano ramt hij de mooiste melodieën bij elkaar, waarmee hij de wijde wereld intrekt...

Hij gaat op reis met Antonio Vivaldi, studeert urenlang bij Johann Sebastian Bach en wordt verliefd op Anna Magdalena. Als hij erachter komt dat niemand eerlijk tegen hem is geweest besluit hij zijn eigen weg te gaan. Driehonderd jaar later vinden Ewout en Yornik op zolder het dagboek van Maximiliaan, hun over-over-over-over-overgrootvader. Ze besluiten zijn verhaal te vertellen om iedereen te laten weten wie de echte schrijver is van de beroemdste klassieke muziek. Max en de Minipiano is een speelse muzikale voorstelling over vertrouwen, identiteit en zelfontdekking. Acteurs en zangers Ewout Ganzevoort en Yornik Onstenk spelen acht personages. Ze worden begeleid door violiste Isabelle Doodhagen en de vindingrijke arrangementen van toparrangeur Rik Eling. 

Het Trojaanse Kalf maakt fantasierijk muziektheater voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Vertrekkend vanuit nieuwsgierigheid, spelplezier en muzikale zeggingskracht geven makers Ewout en Yornik vorm aan de mooiste verhalen uit de muziekgeschiedenis – echt gebeurd, verzonnen, of allebei.

Spel & zang Ewout Ganzevoort en Yornik Onstenk
Viool Isabelle Doodhagen
Arrangementen Rik Elings
Eindregie Michiel Bijmans
Orkestband Pieter Althuis (bas), Joost Visser (percussie), Rik Elings (toetsen)
Kostuums en pruiken Cuun van der Eerden

Bekijk de trailer

De Theaterkrant

‘sprankelend muziektheater rond klassieke hits"

De Theaterkrant

De gekozen muziek is toegankelijk, van ‘De vier jaargetijden’ tot Mozarts elfde pianosonate ‘Alla Turca’, Beethovens ‘Pathetique’ en Bachs derde orkestsuite, maar steevast avontuurlijk gearrangeerd door Rik Elings. Ganzevoort, Onstenk en Doodhagen tonen bovenal het spelplezier en vermijden de valkuil van een louter educatieve muziekles.