3203

Film

Hope

Maria Sødahl

Koop tickets
3204

Film

Hope

Maria Sødahl

Koop tickets
3983

Film

Hope

Maria Sødahl

Koop tickets

Hope is een eerlijk en gevoelig drama van Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaringen. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar 3 maanden te leven hebt?

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas (Stellan Skarsgård, Chernobyl, Mama Mia, Melancholia), hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas' eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.

De Noorse filmmaker Maria Sødahl debuteerde in 2010 met de film LIMBO, die destijds 5 Amanda's (Noorse Oscars) won. Negen jaar later is ze terug met Hope, die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Toronto. Na de Europese première op het Filmfestival van Berlijn, won HOPE daar het Europa Cinemas Label.

★★★★ - NRC

"Nuchter verteld, met fenomenale acteurs in de hoofdrol"

Regie Maria Sødahl
Cast Stellan Skarsgård, Andrea Bræin Hovig
Land Noorwegen
Jaar 2019
Duur 126 minuten
Taal Noors, Zweeds gesproken
Kijkwijzer

Agenda

  • vr 29-10
    Premièredatum, speeltijden volgen

Bekijk de trailer