12538

Film

Ik heb voor niks geschreven

met inleiding & nagesprek

Koop tickets
12539

Film

Ik heb voor niks geschreven

met inleiding & nagesprek

Koop tickets

Tijdens de vertoning van Ik Heb Voor Niks Geschreven in MIMIK is er ook een inleiding en nagesprek. De inleiding van 5 à 10 minuten wordt verzorgd door schrijver Joke van Vliet. Na de film is er een nagesprek met regisseur Sharon Kromotaroeno.

Documentaire over de Vlaamse dichter en auteur Koenraad Goudeseune (Ieper 1965- Gent 2020), een nukkige romanticus die verscheidene romans, verhalen- en dichtbundels schreef. 

Onder meer schrijvers Delphine Lecompte, Chrétien Breukers, Ingmar Heytze en uitgever Hans van Willigenburg geven postuum een beeld van Goudeseune; een niche-auteur die een aanzienlijk poëtisch oeuvre schiep, maar gedurende zijn leven het grote publiek niet wist te bereiken. De 55 minuten durende documentaire laat zien dat Koenraad Goudeseune een onmisbare plek inneemt binnen de Nederlandstalige literatuur, hoewel hij bij leven niet veel erkenning voor zijn werk kreeg. Hij schreef maar liefst tien romans en zeven dichtbundels, die onder meer gepubliceerd zijn door de uitgevers Atlas-Contact, Douane en Leesmagazijn. 
 
Regisseur Sharon Kromotaroeno (1991, Den Haag) woont sinds 2016 in Deventer en maakte onder meer de documentaires Gods Markthal (2020, RTV Oost), Voordat ik geboren werd (2017, NPO) en Het Deventer project (2017). Kromotaroeno volgde Goudeseune en zijn werk enkele jaren op Facebook, toen zij besloot hem met de camera te volgen.