5734

Film

In Het Kort

In Het Kort

Koop tickets
5733

Film

In Het Kort

In Het Kort

Koop tickets
5732

Film

In Het Kort

In Het Kort

Koop tickets
5731

Film

In Het Kort

In Het Kort

Koop tickets

In Het Kort is een unieke samenwerking tussen kunstenares Anne Schoemaker en MIMIK. Samen hebben zij een programma gecureerd met korte films die gemaakt zijn door en met Deventenaren. Ontdek en ontmoet het talent van eigenbodem in een bijzondere selectie met een enorme diversiteit aan stijlen: documentaire, fictie, animatie en biografisch werk. Na afloop van het programma zijn de makers zelf aanwezig voor een Q&A.

TOTEM, 4:13 min - Gérard Schiphorst en Marije van der Sande

‘TOTEM’ is een stopmotion animatiefilm samengesteld uit verschillende onderdelen gemaakt door tien Deventer Kunstenaars. Ritmisch en op speelse wijze ontstaat er een natuurlijk of bovennatuurlijk voorwerp, een wezen of een dier; een totem voor Deventer.

Zandpeer, 5:18 min - Esmay Groot Koerkamp en Stephanie Nypels

‘Zandpeer’ geeft vorm aan de innerlijke strijd die ieder mens voelt. Rondtollende emoties, oplopende frustraties en intieme relaties zijn onderwerpen die aan bod komen. In de korte film worden deze obstakels vanuit de gevoelswereld van een jongvolwassene weergegeven.

Knaap, 17 min - Daan Wielens

Daan Wielens is vijfentwintig jaar en heeft nog nooit seks gehad. Daardoor voelt hij een enorme druk op zijn schouders. In ‘Knaap’ spreekt Daan met vrienden, zijn ouders en experts over zijn worsteling met seks.

Het verborgen reisbureau van Oom Tahar, 7 min - Chris Frieswijk

De gastvrije bejaarde Tahar stelt zijn appartement in het noorden van Tunis open voor Couchsurfers van over heel de wereld. Hij biedt de reizigers kosteloos een slaapplek aan en maakt er werk van ze het ware Tunesië te laten zien. Backpacker Ali uit de Malediven is een van hen. Tahar leeft naar één gouden regel: neem enkel wat je nodig hebt en geef weg wat je kunt missen.

de Kazerne, 6:30 min - Anne Schoemaker

‘de Kazerne’ vertelt het verhaal van de Westenbergkazerne in Schalkhaar. Een gebouw dat in een tijdsbestek van 97 jaar, een thuis is geweest voor NSB-politieagenten, de Prinses Irene Brigade, en asielzoekers van over de hele wereld.

SPROOK - Verhaal van de jazzmuzikant - Martijn Holtslag

Martijn Holtslag Een depressieve jazzmuzikant vindt nieuw leven na een van zijn optredens. Alhoewel, nieuw? Een gerapt - kort verhaal, ondersteund met theatrale elementen.

 

Veilig naar MIMIK
Voor deze voorstelling zijn een geldige QR-code en een ID bewijs verplicht. 
Hierdoor zorgen we samen voor een veilig bezoek aan MIMIK.   

Jaar 2021
Duur 90 minuten

Agenda

  • vr 10-12
    20:00
    Filmzaal 4
    € 10,00

Ook interessant voor jou

De Veroordeling
za 11-12

De Veroordeling

Martijn Crins & Maarten Westra Hoekzema
do 09-12

Martijn Crins & Maarten Westra Hoekzema