4229

Film

In the Heights

Jon M. Chu

4230

Film

In the Heights

Jon M. Chu

4231

Film

In the Heights

Jon M. Chu

4232

Film

In the Heights

Jon M. Chu

De bedenker van de Broadway-musical Hamilton en de regisseur van Crazy Rich Asians, Step Up 2: The Streets & Step Up 3D nodigen je uit voor een unieke bioscoopervaring, op een plek waar de straten gevuld zijn met muziek en kleine dromen groot worden... In the Heights.

Washington Heights is een latino buurt in het noorden van Manhattan. Gedurende een paar dagen volgen we verschillende wijkbewoners in deze spetterende musical.

Zo is daar Usnavi. Hij runt een buurtwinkeltje en spaart elke cent die hij overhoudt om terug te gaan naar de Dominicaanse republiek, het land van zijn ouders. Vanessa wil ook weg, ze wil het maken als modeontwerper in downtown New York. Anderen willen niet zozeer verhuizen, maar nu de buurt vooruit gaat gaan de huren omhoog, wat ze dwingt te vertrekken. En dan is daar nog Nina, zij komt juist terug naar de buurt. Op de dure universiteit waar haar vader haar heen stuurde raakte ze gedesillusioneerd door het racisme dat ze tegenkwam. Stuk voor stuk levensechte en hartverwarmende personages in een zomers New York die allemaal het beste uit het leven willen halen.

In The Heights van Lin-Manuel Miranda was in 2008 een enorme hitmusical op Broadway, slechts overtroffen door zijn volgende musical Hamilton. Deze verfilming (door Crazy Rich Asians regisseur Jon M. Chu) wordt al getipt als één van de grote Oscarfavorieten voor het komende jaar.

 

De Volkskrant****

“In the Heights is een onweerstaanbare film. […] een warm, weldadig bad”

Algemeen Dagblad****

"Verrukkelijke In The Heights is de beste musical sinds La La Land"

Regie Jon M. Chu
Cast Anthony Ramos, Corey Hawkins, Leslie Grace, Melissa Barrera, Olga Merediz, Daphne Rubin-Vega, Gregory Diaz IV, Stephanie Beatriz, Dascha Polanco, Jimmy Smits
Land VS
Jaar 2020
Duur 143 minuten
Taal EngelsSpaans gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer

Ook interessant voor jou

Janne Schra
vr 10-09

Janne Schra